ΚΟΙΝΩΝΙΑ
“Ταξίδι Χριστουγέννων” με εκπλήξεις στη Μόσχα
© Sputnik/Vladimir Pesnya
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Ταξίδι Χριστουγέννων” με εκπλήξεις στη Μόσχα

Το φεστιβάλ «Ταξίδι Χριστουγέννων», το οποίο θα ξεκινήσει στην Μόσχα στις 16 Δεκεμβρίου θα διαρκέσει δύο φορές περισσότερο σε σχέση με πέρυσι, δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο αρμόδιος της Γραμματείας εθνικής πολιτικής, διαπεριφερειακών σχέσεων και τουρισμού του Δήμου της Μόσχας Βιτάλι Σουτσκόφ.   

Πέρυσι το φεστιβάλ άρχισε στις 18 Δεκεμβρίου και ολοκληρώθηκε ύστερα από ένα μήνα στις 17 Ιανουαρίου.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι πέρυσι το φεστιβάλ επισκέφθηκαν περισσότερα από 15 εκατομμύρια άτομα. Φέτος τον χειμώνα οι αρχές της πόλης, αναμένουν ότι το φεστιβάλ θα επισκεφθούν περισσότεροι επισκέπτες, αφού όπως είπε ο κ. Σουτσκόφ «Φέτος νομίζω ότι θα σπάσουμε ρεκόρ».

«Ήδη ολοκληρώνονται οι σχετικές προετοιμασίες που αφορούν το πρόγραμμα των εορτασμών του νέου έτους. Το μόνο που μπορώ να πω, είναι ότι θα παραταθεί  κατά δύο φορές η χρονική διάρκεια του φεστιβάλ «Ταξίδι Χριστουγέννων», είπε ο Σουτσκόφ, προσθέτοντας ότι πρόσθετα στοιχεία θα δωθούν μόλις ολοκληρωθεί το όλο πρόγραμμα.

Πριν λίγες μέρες  ο ιστότοπος «Ενεργός Πολίτης», πραγματοποίησε δημοσκόπηση για να έχουν την δυνατότητα οι Μοσχοβίτες να επιλέξουν τον χρόνο διεξαγωγής του φεστιβάλ και τα είδη που θα πωλούνται  στα διάφορα περίπτερα.    

Πέρυσι ο εορτασμοί των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους στην Μόσχα, ήταν οι μεγαλύτεροι που είχαν διοργανωθεί στην Ευρώπη, αλλά και παγκοσμίως, καθώς σ' αυτούς συμμετείχαν περίπου 15 εκατομμύρια άτομα, από τα οποία περισσότερα από  700 χιλιάδες υποδέχθηκαν το Νέο Έτος στα πάρκα και στην Έκθεση Οικονομικών Επιτευγμάτων (VDNH). Στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Ταξίδι Χριστουγέννων», η ρωσική πρωτεύουσα είχε γίνει μέσα στην καρδιά του χειμώνα μια ζεστή φιλόξενη πόλη. Οι δρόμοι είχαν φωταγωγηθεί  και διακοσμηθεί με ασυνήθιστα έργα τέχνης, σε 38 πλατείες λειτουργούσαν εκθέσεις —μπαζάρ, ανοιχτές σκηνές, έκαναν εμφανίσεις θέατρα του δρόμου και διοργανώνονταν διαφόρων ειδών εκπαιδευτικά σεμινάρια.

Πηγή:  www.ria.ru