ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Περισσότερα από 100.000 άτομα στον διαγωνισμό Γεωγραφίας 2016
© Sputnik/Alexey Malgavko
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα από 100.000 άτομα στον διαγωνισμό Γεωγραφίας 2016

Περισσότερα από 100.000 άτομα συμμετείχαν, φέτος, στον γραπτό διαγωνισμό Γεωγραφίας, αριθμός σχεδόν διπλάσιος, σε σχέση με πέρυσι.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό ήταν διπλάσιος σε σχέση με το 2015, επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, μιλώντας στην τελετή βραβείων της Ρωσικής Γεωγραφικής Εταιρείας.

Ο Πανρωσικός Διαγωνισμός Γεωγραφίας, διενεργήθηκε στις 20 Νοεμβρίου σε όλη την επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Στην Μόσχα ο διαγωνισμός διενεργήθηκε στον Κρατικό Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας, όπου πήραν μέρος περισσότερα από 1500 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της Ρωσικής Γεωγραφικής Εταιρείας (ΡΓΕ)  Σεργκέι Σόιγκου, ο κοσμήτορας της Γεωγραφικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Μόσχας  Σεργκέι Ντομπρολιούμποφ, οι ολυμπιονίκες  Βιτσισλάβ Φετίσοφ, Ελένα Ισινμπάγιεβα, Βίκτρο Κροβοπούσκοφ και άλλοι.  

«Στον Πανρωσικό Διαγωνισμό Γεωγραφίας, πέρυσι συμμετείχαν περίπου 70 χιλιάδες άτομα, ενώ φέτος σύμφωνα με τα πρώτα  στοιχεία δύο φορές περισσότερα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος.

Υπογράμμισε δε, ότι, τα τελευταία χρόνια η δράση της Γεωγραφικής Εταιρείας "«αναπτύχθηκε χωρίς υπερβολή σε πανεθνική κλίμακα σε όλη την επικράτεια". Στην ομιλία του, ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε στο συνέδριο των δασκάλων γεωγραφίας που έγινε πρόσφατα, στο πρόγραμμα διδασκαλίας  της γεωγραφίας στα σχολεία και στην διαμόρφωση εκπαιδευτικών κριτηρίων  και στο νέο βιβλίο γεωγραφίας.    

«Όλα αυτά συνιστούν ένα ιδιαίτερα θετικό παράδειγμα, του πώς μια κοινωνική πρωτοβουλία 

εκπαιδευτικών και  ενθουσιωδών δασκάλων  δίνει την δυνατότητα να επιλυθούν ζητήματα εθνικής σημασίας. Μια τόσο ενεργή και ενδιαφέρουσα συμμετοχή που σχετίζεται με το μέλλον της Ρωσίας, ήταν πάντα ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της ΡΓΕ» σημείωσε ο Πούτιν.   

Για πρώτη φορά ο Πανρωσικός Γεωγραφικός διαγωνισμός, διοργανώθηκε πέρυσι με πρωτοβουλία του ρώσου προέδρου και προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΡΓΕ Βλαντιμίρ Πούτιν.

Πηγή: www.ria.ru