ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μεντβέντεφ: Μήνυμα ελπίδας και δύναμης, οι Παραδελφικοί Αγώνες
© Sputnik/Dmitry Astakhov
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεντβέντεφ: Μήνυμα ελπίδας και δύναμης, οι Παραδελφικοί Αγώνες

Την πεποίθηση ότι, οι Παραδελφικοί Αγώνες* θα βοηθήσουν — όσους συμμετάσχουν — να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον δρόμο της επιτυχίας και να εκπληρώσουν τα όνειρά τους, εξέφρασε ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αναφέρεται στην ιστοσελίδα της ρωσικής κυβέρνησης.

Οι Παραδελφικοί Αγώνες είναι αγώνες δημιουργίας στον τομέα του πολιτισμού και της Τέχνης στους οποίους συμμετέχουν άτομα με αναπηρία. Οι αγώνες διεξάγονται για πρώτη φορά στην Ρωσία και συγκεκριμένα στη Μόσχα από τις 26 έως τις 29 Νοεμβρίου.

"Έχω την πεποίθηση ότι οι Αγώνες θα σας βοηθήσουν να κάνετε τα πρώτα σας βήματα προς την επιτυχία και να εκληρώσετε τα πιό μύχια όνειρα σας, αλλά κυρίως θα αποδείξετε ότι για τον ταλαντούχο άνθρωπο δεν υπάρχει τίποτα που να είναι αδύνατο" αναφέρεται στο τηλεγράφημα που απέστειλε ο ρώσος πρωθυπουργός στους συμμετέχοντες στους πρώτους Παραδελφικούς Αγώνες.

Στους Παραδελφικούς Αγώνες συμμετέχουν περισσότεροι από 500 ταλαντούχοι νέοι και νέες από πολλές περιφέρειες της Ρωσίας και χώρες του εξωτερικού.

"Όλοι σας περάσατε επιτυχώς τους προκριματικούς γύρους και είσαστε έτοιμοι να επιδείξετε τις μοναδικές σας ικανότητες στην ζωγραφική και την γλυπτική, σε πρωτότυπα είδη τέχνης, στον χορό και την καλλιτεχνική απαγγελία. Οι εκπληκτικές σας εμφανίσεις δίνουν δύναμη και ελπίδα σε χιλιάδες ανθρώπους με προβλήματα υγείας, αλλά με απεριόριστες δημιουργικές δυνατότητες" προσέθεσε ο Μεντβέντεφ, ευχόμενος στους συμμετέχοντες έμπνευση και επιτυχία.

Πηγή: www.ria.ru

*Με στόχο την εφαρμογή της "Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία" και την διασφάλιση στα άτομα αυτά των δυνατοτήτων τους να αναπτύξουν και να αξιοποιήσουν τις δημιουργικές,καλλιτεχνικές και πνευματικές δυνατότηες τους, η Εθνική Παραδελφική Επιτροπή της Ρωσίας διοργανώνει για πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία τους πρώτους Παραδελφικούς Αγώνες.