ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στην Μόσχα, η μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη μπάλα, με διάμετρο 17 μέτρα
© Sputnik/Evgenia Novozhenina
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην Μόσχα, η μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη μπάλα, με διάμετρο 17 μέτρα

Η  τεράστια χριστουγεννιάτικη μπάλα, με μια   πίστα χορού στο εσωτερικό της, που θα τοποθετηθεί τον Λόφο Πακλόναγια, καταχωρήθηκε το 2016 στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες στην κατηγορία «Το μεγαλύτερο γλυπτό στον κόσμο από λαμπιόνια led», όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου της Μόσχας.  

Η τεράστια αυτή χριστουγεννιάτικη μπάλα θα έχει πάνω της  23.000 λαμπάκια, και η διάμετρος της  θα είναι 17 μέτρα. Εκτός από τον φωτορυθμικό της φωτισμό, στην επιφάνεια της θα προβάλλονται πρότυπα παιγνιδιών και μορφές διαφόρων διαστάσεων, όπως για παράδειγμα νιφάδες χιονιού, πυροτεχνήματα, δαχτυλίδια, ενώ τα χιλιάδες λαμπάκια θα αλλάζουν χρώματα  ανάλογα με την ένταση και τον ρυθμό της μουσικής.       

«Όλοι όσοι θέλουν θα μπορούν να μπουν μέσα στην μπάλα για να χορέψουν. Στον μουσικό κατάλογο θα συμπεριληφθούν οι πιο γνωστές μελωδίες, μεταξύ των οποίων το τραγούδι των ΑΒΒΑ Happy New Year,  το μουσικό μέρος «Χειμώνας»  από τις  «Τέσσερις Εποχές « του Αντόνιο Βιβάλντι, το τραγούδι «Παράθυρα τη Μοσχας» (Μασκόφσκιγιε Όκνα») σε ερμηνεία του μουσικού συγκροτήματος «Μασκόφσκιε Ντεφτσάτα» (Κορίτσι της Μόσχας»)» αναφέρεται στην ιστοσελίδα του δημόσιου οργανισμού «Μασκόφσκιιε Γιάρκαρκι» («Εκθέσεις της Μόσχας»-σ.σ)    

Σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα, η συναρμολόγηση της χριστουγεννιάτικης μπάλας θα ξεκινήσει την 1η Δεκεμβρίου και διαρκέσει περισσότερο από μια εβδομάδα. Η μπάλα αυτή θα είναι η μεγαλύτερη που θα υπάρχει στην Μόσχα αλλά δεν θα είναι η μοναδική. Μια ακόμη παρόμοια μπάλα, διαμέτρου 11 μέτρων, θα τοποθετηθεί στον χώρο της Έκθεσης Οικονομικών Επιτευγμάτων (VDNH), ενώ στην πλατεία του Ζελενογκράντ θα τοποθετηθεί η μικρότερη χριστουγεννιάτικη μπάλα αυτού του είδους που θα έχει διάμετρο τρία μέτρα.

Πηγή: www.ria.ru