ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η Ρωσία θα αναπτύξει συστήματα διαστημικού ελέγχου σε τέσσερις περιοχές
© Sputnik/Grigoriy Sisoev
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Ρωσία θα αναπτύξει συστήματα διαστημικού ελέγχου σε τέσσερις περιοχές

Τα προσεχή χρόνια θα αναπτυχθούν σε τέσσερις περιοχές, νέα συστήματα του ρωσικού συστήματος ελέγχου του διαστημικού χώρου (ΣΕΔΧ), ανακοίνωσε ο αρμόδιος επί των δοκιμών αναπληρωτής διοικητής των Διαστημικών Δυνάμεων (ΔΔ) των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων της Ρωσίας, συνταγματάρχης Αντρέι Ιβάσινα.

«Πρόκειται για δίκτυα εξειδικευμένων συστημάτων ραδιοτεχνολογικού ελέγχου και οπιτκό-ηλεκτρονικών συστημάτων νέας γενιάς», δήλωσε ο Ιβάσινα στην εκπομπή «Γκενστάμπ» στον ραδιοσταθμό Life#Звук («Ρωσική υπηρεσία ειδήσεων»).

Ο ίδιος επεσήμανε ότι βασική υπεροχή των συστημάτων αυτών εν σχέση με τα υπάρχοντα συστήματα ελέγχου του διαστημικού χώρου, συνίσταται στο ότι διαθέτουν μια νέα βάση στοιχείων.

«Αυτό ακριβώς μας επιτρέπει να αυξήσουμε πολλές φορές τις μάχιμες δυνατότητες τους σε σχέση με τα συστήματα προηγούμενης γενιάς. Με τη ενεργοποίηση των νέων συστημάτων ΣΕΔΧ, οι Αερο-Διαστημικές Δυνάμεις της Ρωσίας, θα είναι σε θέση να ελέγχουν μόνιμα τον διαστημικό χώρο γύρω από την Γη προς όλες τις κλίσεις και στη μέγιστη διαπασών ύψους» δήλωσε ο Ιβάσινα.

Το σύστημα ελέγχου του διαστημικού χώρου, που συνιστά συστατικό τμήμα της αερο-διαστημικής άμυνας της Ρωσίας, είναι ένα πληροφοριακό σύστημα που διαθέτει εξειδικευμένα μέσα, τα οποία αξιολογούν ανελλιπώς και παγκοσμίως την κατάσταση που επικρατεί στο διάστημα σε περιόδους ειρήνης και πολέμου.

Πηγή: www.ria.ru