ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Το Κρατικό Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας κατέλαβε την τρίτη θέση στην κατάταξη της QS Quacquarelli Symonds
© Sputnik/Vladimir Sergeev
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Κρατικό Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας κατέλαβε την τρίτη θέση στην κατάταξη της QS Quacquarelli Symonds

Το Κρατικό Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας κατέλαβε την τρίτη θέση, ως προς το κριτήριο της ζήτησης των αποφοίτων, στο διεθνή πίνακα κατάταξης πανεπιστημίων της QS, που συντάσσεται από την παγκόσμια δεξαμενή σκέψης της ανώτατης εκπαίδευσης QS Quacquarelli Symonds. Την σχετική ανακοίνωση έκανε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου της Μόσχας

Βίκτορ Σαντόβιτσι, στην γενική συνέλευση των μελών της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών.

« Η QS, που μας αξιολογεί με αυστηρότητα, με ιδιαίτερη αυστηρότητα, τοποθέτησε το Πανεπιστήμιο της Μόσχας στην τρίτη θέση παγκοσμίως ως προς το κριτήριο ζήτησης των αποφοίτων. Στις πρώτες θέσει είναι μόνο η Οξφόρδη και το Στάνφορντ» είπε ο Σαντόβιτσι. 

Νωρίτερα, είχε ανακοινωθεί ότι στον γενικό πίνακα κατάταξης της QS το Πανεπιστήμιο της Μόσχας καταλαμβάνει την 108η θέση, την πιο υψηλή  μεταξύ των ρωσικών ΑΕΙ.

Ο διεθνής πίνακας κατάταξης πανεπιστημίων της QS, συντάσσεται με βάση τα εξής έξι κριτήρια:

Το κύρος στον τομέα της επιστημονικής έρευνας, την αναλογία καθηγητών και διδασκόντων ανά αριθμό φοιτητών, τη φήμη που έχει το ΑΕΙ στον παραγωγικό τομέα, τον δείκτη αναγνωσιμότητας επιστημονικών δημοσιεύσεων, το ποσοστό ξένων φοιτητών που φοιτούν  στο ΑΕΙ και ποσοστό ξένων καθηγητών που διδάσκουν.

Πηγή: www.ria.ru