ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μόσχα: Δωρεάν Wi-Fi σε όλα τα μέσα συγκοινωνίας
© Sputnik/Evgenya Novozhenina
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μόσχα: Δωρεάν Wi-Fi σε όλα τα μέσα συγκοινωνίας

Δωρεάν ασύρματο δίκτυο (Wi Fi), με την "επωνυμία" MT_FREE θα λειτουργήσει, από την άνοιξη του 2017 σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς στη Μόσχα, ανακοίνωσε η Υπηρεσία συγκοινωνιών του δήμου.

Το Wi Fi θα είναι διαθέσιμο στο μετρό, στα υπόλοιπα επίγεια μέσα μεταφοράς, στον κυκλικό  ηλεκτρικό, όπως επίσης και στα τρένα ‘Αεροεξπρές» (που εκτελούν δρομολόγια προς τα αεροδρόμια της Μόσχα από τους σιδηροδρομικούς σταθμούς) και στον προαστιακό σιδηρόδρομο.        

«Για την εξυπηρέτηση  του επιβατικού κοινού της Μόσχας, αλλά και των επισκεπτών θα λειτουργεί ενιαίο ασύρματο δίκτυο Wi-Fi  στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Μόσχας. Θα είναι προσβάσιμο καθ' όλη την διάρκεια της διαδρομής, ανεξάρτητα από τις συνδέσεις με διαφορετικά μέσα συγκοινωνιών. Τέτοιο έργο δεν υπάρχει προς το παρόν σε καμία πόλη του κόσμου», δήλωσε ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μαξίμ Λικσούτοφ.

Ο ίδιος σημείωσε ότι, αυτή την στιγμή λειτουργεί  ενιαίο  δίκτυο στο μετρό, στα λεωφορεία, στα τρόλεϊ και στο τραμ, ενώ έως το τέλος του χρόνου  θα ενταχθούν στο δίκτυο και  ο κυκλικός ηλεκτρικός και ο προαστιακός. Προσέθεσε μάλιστα ότι «πρόκειται για ένα εξαιρετικά  μεγάλο έργο, που θα αποτελέσει τμήμα των υποδομών που δημιουργούνται στην Μόσχα για το Μουντιάλ —2018».    

Το ενιαίο ασύρματο  δίκτυο  MT_FREE θα ολοκληρωθεί σταδιακά και  η χρήση του θα είναι δωρεάν.

Η Μόσχα υπήρξε η πρώτη πόλη στον κόσμο, στην οποία το επιβατικό κοινό είχε την δυνατότητα να έχει ασύρματη πρόσβαση υψηλών ταχυτήτων στο διαδίκτυο εντός των συρμών. Μέσα σε διάστημα των δύο ετών που ήδη λειτουργεί, το  πρόγραμμα «Δωρεάν  Wi-Fi στο μετρό», το οποίο απέσπασε  διεθνές βραβείο στην κατηγορία Best Wi-Fi Deployment In A City Or Public Area,  χρησιμοποιείται συστηματικά από το επιβατικό κοινό.     

 Μάλιστα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Συγκοινωνιών του δήμου της Μόσχας «το Internet στο Μετρό είναι ένα επιτυχές παράδειγμα αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας  μετά του Δήμου και του επιχειρηματικού κόσμου, μέσω της οποίας αναδείχθηκε μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα  η υπεροχή της Μόσχας  έναντι των άλλων πρωτευουσών».

Πηγή: www.ria.ru