ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Το Πάντειο Πανεπιστήμιο υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την Ρωσική Ακαδημία Εθνικής Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης
© ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΑΪΤΑΣ Π
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Πάντειο Πανεπιστήμιο υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την Ρωσική Ακαδημία Εθνικής Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και η Ρωσική Ακαδημία Εθνικής Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης παρά την ρωσική προεδρία. Το μνημόνιο, υπεγράφη από μέρους της Ακαδημίας από την υπεύθυνη διεθνών σχέσεων του Ινστούτου Δικαίου και Εθνικής Ασφαλείας κ. Βαλέρι Σμιρνόβ και από μέρους του Παντείου Πανεπιστημίου από την πρύτανη κ. Ισμήνη Κριάρη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πάντειο Πανεπιστήμιο έγινε το πρώτο ΑΕΙ της Ελλάδας το οποίο σε συνεργασία με την Ακαδημία θα διοργανώσει εντός του 2017 σειρά επιστημονικών εκδηλώσεων και φοιτητικών ανταλλαγών.

Ο κ. Σμιρνόφ, μετά την υπογραφή του μνημονίου, δήλωσε ότι για την Ακαδημία είναι η πρώτη εμπειρία συνεργασίας με ένα ελληνικό πανεπιστήμιο. Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συνεργασία αυτή που άρχισε, όπως είπε, στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους των δύο χωρών, η εκκίνηση του οποίου έγινε κατά την διάρκεια του Φόρουμ Γκαιντάρ (Gaidar), στο οποίο παρέστη ο πρόεδρος της Ελλάδας κ. Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτωρ της Ακαδημίας στον τομέα του Δικαίου.

Από την πλευρά της η κ. Ισμήνη Κριάρη, αφού εξέφρασε την πεποίθηση ότι η συνεργασία αυτή θα ευωδοθεί τόσο στον τομέα της παιδείας όσο και της επιστημονικής συνεργασίας, είπε ότι στο άμεσο μέλλον το Πανεπιστήμιο προτίθεται να υπογράψει πρωτόκολλο φοιτητικών ανταλλαγών για το 2017 και να εξετάσει πιθανά προγράμματα συνεργασία στον τομέα του Δικαίου αλλά και της Δημόσιας Διοίκησης και των πολιτικών επιστημών.

Πηγή: RANEPA official website