ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Η αόρατη αλοιφή», μια ρωσική ανακάλυψη για τον στρατό
© Sputnik/Georgiy Zimarev
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Η αόρατη αλοιφή», μια ρωσική ανακάλυψη για τον στρατό

Οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις έχουν πλέον στην διάθεση τους μια αλοιφή παραλλαγής, η οποία τους κάνει στην ουσία αόρατους, όταν τους στοχεύουν τα θερμικά σκόπευτρα και θερμικές διόπτρες, γράφει η εφημερίδα «Ισβέστια».

Η μοναδική αυτή αλοιφή με την ονομασία «Τουμάν-Ρ», δεν απορροφά μόνο την υπέρυθρη ακτινοβολία, αλλά διαθέτει και θεραπευτικές ιδιότητες, καθώς επουλώνει και τις πληγές, γράφει η εφημερίδα. Όπως λένε οι ειδικοί, σε σχέση με ανάλογες αλοιφές που υπάρχουν στο εξωτερικό, η ρωσική αλοιφή δεν είναι τοξική και δεν ερεθίζει το δέρμα. «Ο παρασκευαστής της λέει, ότι η αλοιφή «Τουμάν-Ρ», στο δέρμα απορροφά έως το 95% της υπέρυθρης ακτινοβολίας που εκπέμπει το ανθρώπινο σώμα, διατηρώντας τις ιδιότητες της για δύο εβδομάδες ως αλοιφή», γράφει η ‘Ισβέστια».

Μάλιστα, η μοναδική αυτή αλοιφή καθαρίζεται εύκολα, με ένα υγρό πανάκι. Ο επίσημος εκπρόσωπος της Βιομηχανικής Μονάδας Οικοδομικών Υλικών Γιούρι Κλένοφ δήλωσε ότι κατά την διάρκεια των πολλών δοκιμών που έγιναν, αποδείχθηκε ότι η αλοιφή δεν προκαλεί αλλεργίες και είναι εντομοαπωθητική.

Η αλοιφή «Τουμάν-Ρ», είναι ένα σετ από τρία σωληνάρια αλοιφής, χρώματος μαύρου, καφέ, και πράσινου. Για το καμουφλάρισμα παραλλαγής πρέπει να τοποθετείται στα ακάλυπτα σημεία του σώματος.

Πηγή: www.ria.ru