ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δημοσκόπηση: Οι Ρώσοι είναι ευτυχισμένοι
© Sputnik/Varvara Gert'e
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημοσκόπηση: Οι Ρώσοι είναι ευτυχισμένοι

Η πλειονότητα των ρώσων δηλώνουν ευτυχισμένοι, όπως έδειξε η δημοσκόπηση που διενήργησε το Πανενωσικό Κέντρο Μελέτης Κοινής Γνώμης (VTSIOM).

"Παρά τις διαφορετικές συγκυρίες και τις περιπέτειες που επιφυλάσσει η ζωή, το 81% των συμπολιτών μας, θεωρούν ότι είναι ευτυχισμένοι", συμπεραίνει το VTSIOM.

Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση, το VTSIOM επισημαίνει ότι, το 15% των ερωτηθέντων δεν ειναι ευτυχισμένο.

Σχεδόν το 40% των Ρώσων εκτιμά ότι ανάμεσα στους γνωστούς τους, οι ευτυχισμένοι και δυστυχισμένοι μοιράζονται ισόποσα, ενώ το 33% θεωρεί ότι αυτοί που νοιώθουν ευτυχισμένοι είναι περισσότεροι. Το 1/5 των Ρώσων αισθάνεται ευτυχισμένο, γεγονός που αποδίδεται στην οικογένεια και τα παιδιά, ενώ το 14% δηλώνει ευτυχισμένο επειδή έχει καλή δουλειά.

"Η ατμόσφαιραστο σπίτι είναι το παν, όλα τα άλλα είναι ένα τίποτα", λέει το τραγούδι της Λαρίσα Ντόλινα, που περιγράφει με τα λόγια αυτά εύυστοχα το πως νιώθουν οι Ρώσοι μέσα στην κοινωνία. Και, βεβαίως η κατάσταση που επικρατεί στο σπίτι, τα παιδιά, η υγεία των συγγενικών προσώπων και των φίλων τους είναι παράγοντες που καθορίζουν τα συναισθήματα τους και κυρίως το αίσθημα της ευτυχίας ή το αίσθημα της πληρότητας στη ζωή τους" δήλωσε ο αρμόδιος για την διενέργεια των δημοσκοπήσεων του VTSIOM Μιχαήλ Μαμόνοφ.

Η δημοσκόπηση του VTSIOM, διενεργήθηκε στο διάστημα 5-6 Νοεμβρίου του 2016 σε δείγμα 1600 ατόμων σε 130 περιοχές. Η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε είναι οι τυποποιημένες ερωτήσεις κατά τόπο κατοικίας του ερωτώμενου. Η εταιρεία "Μεντιαλόγκια" ανέλαβε την παρακολούθηση και την ανάλυση των αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στην έρευνα αναλύθηκαν οι αναρτήσεις που προήλθαν από διάφορες περιοχές της Ρωσικής Ομσοπονδίας, και ήταν σχετικές με τα συνώνυμα της λέξης 'ευτυχία" στο на Facebook, Twitter, Vkontakte,OK και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή: www.ria.ru