ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα ρωσικά πλοία εξοπλίζονται με μονάδες τηλεϊατρικής
© Sputnik/Aleksey Danichev
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα ρωσικά πλοία εξοπλίζονται με μονάδες τηλεϊατρικής

Εξοπλισμός τηλεϊατρικής τοποθετείται σε όλα τα πολεμικά πλοία, πρώτης και δεύτερης κατηγορίας, όπως και στα νησιά του αρκτικού κύκλου όπου βρίσκονται ναύσταθμοι του ρωσικού Στόλου της Βόρειας Θάλασσας.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο διοικητής Στρατιωτικής Ιατρικής περίθαλψης του πολεμικού Στόλου της Ρωσίας, πλοίαρχος Ίγκορ Μοσιάγκιν, μιλώντας στο 6ο Δεινές Φόρουμ με την ονομασία «Αρκτική, παρόν και μέλλον» που πραγματοποιήθηκε στην Αγία Πετρούπολη.

Ο ίδιος τόνισε ότι, "οι διαβουλεύσεις τηλεϊατρικής, διοργανώνονται από ειδικούς γιατρούς της ιατρικής υπηρεσίας, από το κέντρο διοίκησης του Στόλου της Βόρειας Θάλασσας».

Ο πλοίαρχος Μοσιάγκιν αναφέρθηκε στην σημαντική συμβολή της τηλεϊατρικής στην πρόσβαση και την αναβάθμιση της ποιότητας των ιατρικών υπηρεσιών στις περιοχές του Αρκτικού κύκλου.

Στα πολεμικά πλοία πρώτης κατηγορίας (ανώτατης) του ρωσικού πολεμικού ναυτικού της Ρωσίας εντάσσονται πρωτίστως τα αεροπλανοφόρα και τα πυραυλοφόρα καταδρομικά, τα μεγάλα πλοία ανθυποβρυχιακού πολέμου και τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια που φέρουν βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους θαλάσσης —αέρος μέσου βεληνεκούς. Τα πλοία δεύτερης κατηγορίας, είναι οι φρεγάτες, τα μεγάλα καταδρομικά και τα συμβατικά υποβρύχια που φέρουν πυραύλους μέσου βεληνεκούς.

Πηγή: www.ria.ru