ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ο Πούτιν δεν θα επιτρέψει στην Δύση να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της Ρωσίας μέσω των διαφόρων ΜΚΟ
© Sputnik/Aleksey Nikolsky
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Πούτιν δεν θα επιτρέψει στην Δύση να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της Ρωσίας μέσω των διαφόρων ΜΚΟ

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε με τα μέλη του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δήλωσε ότι η Ρωσία δεν θα επιτρέψει ποτέ στις δυτικές χώρες να επηρεάσουν τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις στην χώρα μέσω των διαφόρων μη κυβερνητικών κοινωνικών οργανώσεων.

Κατά τη συνάντηση τέθηκε το ζήτημα να απαγορευθεί η δράση μη κυβερνητικών οργανώσεων που παρέχουν κοινωφελείς υπηρεσίες, και ο ρώσος πρόεδρος επεσήμανε ότι οι οργανώσεις που θεωρούνται ξένοι πράκτορες και παρέχουν κοινωφελείς υπηρεσίες, μπορούν να εφεσιβάλλουν μια τέτοια απόφαση

«Το θέλω να πω. Εδώ οι κάμερες είναι ανοιχτές, και χωρίς κάμερες θα μιλούσα ακόμη πιο ανοιχτά. Με έναν από τους ομολόγους μου συζητούσα πρόσφατα για την επιρροή που ασκούμε εμείς σε κάποιες πολιτικές εξελίξεις στο εξωτερικό» είπε ο ρώσος πρόεδρος και αναφέρθηκε στον διάλογο που είχε. «Του λέω: κι εσείς τι κάνετε; Συνεχώς παρεμβαίνεται στην δική μας πολιτική ζωή. Και εκείνος μου λέει: δεν είμαστε εμείς που το κάνουμε, είναι οι κοινωνικές οργανώσεις μη κυβερνητικές οργανώσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Του λέω: έτσι λέτε; Εσείς είσαστε που τους πληρώνετε και τους δίνεται οδηγίες. Εκείνος μου απαντάει: ποιες οδηγίες; Κι εγώ του λέω: μα τις διαβάζω». Προσέθεσε μάλιστα ότι τις οδηγίες αυτές τους τις φέρνουν κάποιες φορές πρώην ομόλογοι του και όπως είπε χαρακτηριστικά «στο πρωτότυπο, στο πρωτότυπο τις στέλνω κι εγώ».

Ο ρώσος πρόεδρος αναπτύσσοντας το σκεπτικό του και λέγοντας ότι οι μη κυβερνητικές αυτές οργανώσεις χρηματοδοτούνται από δομές ξένων κρατών με κονδύλια που προέρχονται από τον κρατικό προϋπολογισμό τους, είπε ότι «στην Ρωσία δεν θα επιτρέψουμε ποτέ την δράση παρόμοιων οργανώσεων».

Επεσήμανε, παράλληλα ότι προσπάθειες που γίνονται να μας κατευθύνουν —όπως είπε —εκ των έσω μέσω αυτών των οργανώσεων, δεν πρέπει να μας ωθούν στο να ενεργούμε παράλογα, πλήττοντας τα δικά μας πραγματικά συμφέροντα», και να περιορίζεται η δράση των πραγματικών κοινωνικών οργανώσεων, που ενεργούν σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Πηγή: www.ria.ru