ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Διεθνής Σκακιστική Ομοσπονδία : να διδάσκεται το σκάκι στα σχολεία
© Sputnik/Sergey Pyatakov
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεθνής Σκακιστική Ομοσπονδία: να διδάσκεται το σκάκι στα σχολεία

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Σκακιστικής Ομοσπονδίας  FIDE (Fédération Internationale des Échecs,) Κιρσάν Ιλιουμζίνοφ τάχθηκε υπέρ της  υποχρεωτικής διδασκαλίας μαθημάτων σκακιού στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, δήλωσε στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti ο Βαντίμ Τιουλπάνοφ που έκανε και την σχετική πρόταση.

Σε επιστολή τού προς την υπουργό Παιδείας και Επιστημών Όλγα Βασίλιεβα ο πρόεδρος της FIDEб  Κιρσάν Ιλιουμζίνοφ, τής ζητούσε να καθιερωθεί το μάθημα σκακιού στις πρώτες τέσσερις τάξεις της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ως υποχρεωτικό μάθημα και να μειωθεί κατά μία ώρα  από τις τρεις υποχρεωτικές του μαθήματος φυσικής αγωγής.

Ο Τιουλπάνοφ ευελπιστεί, ότι το υπουργείο θα στηρίξει την πρόταση του και το νέο μάθημα θα συμπεριληφθεί στον σχολικό  πρόγραμμα από 1ης Σεπτεμβρίου του 2017.    

Εξάλλου, στην επιστολή του Ιλιουμζινοφ  επισημαίνεται ότι, το μάθημα σκακιού διδάσκεται ήδη σε διάφορα σχολεία σε ορισμένες ρωσικές περιφέρειες, όπως στις περιφέρειες  της Μόσχας, του Τόμσκ, του Κεμέροβο, του Ορλόφ του Πσκόφ, του Ταταρστάν, της Καλμικίας και της Βαϊκάλης 

Πηγή: www.ria.ru