ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δημοσκόπηση: Οι Ρώσοι εμπιστεύονται τον στρατό, την Εκκλησία και τα ΜΜΕ
© Sputnik/Evgeny Biyatov
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημοσκόπηση: Οι Ρώσοι εμπιστεύονται τον στρατό, την Εκκλησία και τα ΜΜΕ

Ο στρατός είναι ο θεσμός τον οποίο εμπιστεύονται περισσότερο οι Ρώσοι, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τα ευρήματα της δημοσκόπησης που διενήργησε το Πανρωσικό Κέντρο Μελέτης της Κοινής Γνώμης (VITSIOM).

Όπως προκύπτει, το 87,0% των ερωτηθέντων δίνει "ψήφο" εμπιστοσύνης στον στρατό, κατατάσσοντάς τον στην πρώτη θέση των θεσμών τους οποίους εμπιστεύεται. Στη δεύτερη και την τρίτη θέση της εμπιστοσύνης των πολιτών βρίσκονται — σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση- η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία (71,9%) και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης (65,4%).

Στο γενικό ερώτημα έγκριση της δραστηριότητας κοινωνικών θεσμών, το 37,2% δηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται τον θεσμό του δικαστικού συστήματος, ωστόσο, το 43,8% δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον θεσμό.

Το 34,9% δηλώνει ότι εμπιστεύεται τη δραστηριότητα του θεσμού της αντιπολίτευσης, σε αντίθεση με το 37% που δεν της δίνει "ψήφο" εμπιστοσύνης.

Το 55,6% δηλώνει ότι εμπιστεύεται τους θεσμούς επιβολής και τήρησης του νόμου, σε αντίθεση με το 31,4%.

Οι αναλυτές του VITSIOM επισημαίνουν ότι "η αντιπολίτευση σε σχέση με τους υπόλοιπους πολιτικούς θεσμούς, εξακολουθεί να έχει τα πιο χαμηλά ποσοστά υποστήριξης".

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στο διάστημα 10-11 Δεκεμβρίου, σε 130 κατοικημένες περιοχές της Ρωσίας, σε δείγμα 1600 ατόμων.

Πηγή: www.ria.ru