ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Το πρωτοχρονιάτικο έλατο στην “καρδιά” του Κρεμλίνου
© Sputnik/Evgeniy Biyatov
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το πρωτοχρονιάτικο έλατο στην “καρδιά” του Κρεμλίνου

Το πρωτοχρονιάτικο έλατο που θα τοποθετηθεί  στην Πλατεία των Καθεδρικών Ναών στο Κρεμλίνο, προέρχεται από τη δασική περιοχή Ιστρίνσκι στα περίχωρα της Μόσχας, δήλωσε η υπεύθυνη του γραφείου της ρωσικής προεδρίας Ελένα Κριλόβα. Η ίδια πρόσθεσε ότι, το έλατο θα μεταφερθεί, στις 17 Δεκεμβρίου, με ειδικό τρένο στο κέντρο της ρωσικής πρωτεύουσας.

Η επιλογή του μόνο τυχαία δεν ήταν: Παράγοντες των γραμμάτων και των τεχνών, δασονόμοι, αλλά και εκπρόσωποι άλλων φορέων, κλήθηκαν να συνεργαστούν και να καταλήξουν στην επιλογή τού.

Η αποστολή τους ήταν  ιδιαίτερη, αλλά όχι δύσκολη καθώς, όλοι τους γνώριζαν τα κριτήρια επιλογής και τις παραμέτρους που έπρεπε να λάβουν υπόψη, ούτως ώστε το έλατο να είναι "συνώνυμο" της αρμονίας.

Το ύψος του ελάτου — βάσει των προβλεπόμενων προδιαγραφών — δεν πρέπει να είναι μικρότερο των 30 μέτρων. Επίσης, η διάμετρος του κορμού δεν πρέπει να είναι μικρότερη των 60 εκατοστών και ως εκ τούτου η ηλικία μικρότερη των 80 ετών. 

Φέτος, το έλατο που θα στολίσει το Κρεμλίνο έχει ύψος 30 μέτρων, η ηλικία τού είναι μεγαλύτερη των 100 ετών, η διάμετρος του κορμού είναι 70 εκατοστά και το άνοιγμα των κλαδιών του φθάνει τα 15 μέτρα.  

Οι προετοιμασίες που αφορούν την επίσημη υποδοχή του ελάτου και την τοποθέτηση του στην πλατεία των Καθεδρικών Ναών του Κρεμλίνου, έχουν, ήδη, αρχίσει όπως ανακοίνωσε το γραφείο της ρωσικής προεδρίας.

Παραδοσιακά, το πρωτοχρονιάτικό έλατο, περνάει στον χώρο του Κρεμλίνου από τις πύλες του πύργο του Σωτήρος (Σπάσκαγια Μπάσνια), οι  οποίες ανοίγουν μόνο σε επίσημες  τελετές. Το 2012  είχαν ανοίξει, όταν ο πρόεδρος Πούτιν  έφθασε στο Κρεμλίνο για την επίσημη τελετή ορκωμοσίας.   

Πηγή: www.ria.ru