ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ρωσία: Ένα εκατ. χειρουργικές επεμβάσεις με χρήση προηγμένων τεχνολογιών
© Sputnik/Iliya Pitalev
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρωσία: Ένα εκατ. χειρουργικές επεμβάσεις με χρήση προηγμένων τεχνολογιών

Αυξάνεται το μερίδιο της χρήσης προηγμένων τεχνολογιών και σε διάφορους τομείς της ιατρικής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το γεγονος ότι, οι γιατροί στη Ρωσία πραγματοποιούν, ετησίως, περίπου ένα εκατομμύριο χειρουργικές επεμβάσεις κάνοντας χρήση προηγμένως τεχνολογιών. Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Εάν μιλήσουμε για τις προηγμένες τεχνολογίες στην υπηρεσία της ιατρικής, πρέπει να πούμε ότι υιοθετήσαμε το πρόγραμμα προηγμένων τεχνολογιών στην υπηρεσία της ιατρικής πριν από περίπου 9 χρόνια, το 2006, 20007 άρχισε αυτό το πρόγραμμα. Τότε σε όλη την χώρα-και σας παρακαλώ θέλω να το σκεφθείτε αυτό- έκαναν συνολικά 60 χιλιάδες χειρουργικές επεμβάσεις κάνοντας χρήση προηγμένων τεχνολογιών".

Ο Ρώσος πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι αναφέρεται σε διάφορα είδη χειρουργικών επεμβάσεων που απαιτούν πολύπλοκες χειρουργικές παρεμβάσεις στις οποίες χρησιμοποιούνται προηγμένες τεχνολογίες.

Επεσήμανε μάλιστα ότι παλαιότερα οι ρώσοι πολίτες πήγαιναν στο εξωτερικό για τέτοιου είδους επεμβάσεις, οι οποίες τώρα μπορούν να γίνουν στην Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη και σε άλλες περιφέρειες της χώρας, όπου υπάρχουν ιατρικά κέντρα εξοπλισμένα με προηγμένες τεχνολογίες.

Πηγή: www.ria.ru