ΚΟΙΝΩΝΙΑ
“Υπάρχει ιστορικό βάθος στις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας”
© ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Υπάρχει ιστορικό βάθος στις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας”

«Υπάρχει ιστορικό βάθος στις σχέσεις Ελλάδας — Ρωσίας», δήλωσε από τη Λάρισα ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης.

του ανταποκριτή μας Ηλ. Σκυλλάκου

Στο Ελληνορωσικό φόρουμ που διοργανώθηκε στη Λάρισα στο πλαίσιo της αδελφοποίησης της θεσσαλικής πόλης με τη Ρωσική πόλη Ανάπα, βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης. Ο κ. Αμανατίδης στην ομιλία του αναφέρθηκε στις σχέσεις της Ελλάδας και της Ρωσίας και των δεσμών που υπάρχουν, λέγοντας πως το φετινό αφιερωματικό έτος 2016 Ελλάδας- Ρωσίας, αποτέλεσε μια καλή αφορμή για να επικαιροποιηθούν οι κοινοί δεσμοί των δύο χωρών.

«Πηγαίνοντας προς την ολοκλήρωση του έτους και αποτιμώντας την κοινή αυτή πρωτοβουλία, διαπιστώνουμε την ιδιαίτερη σημασία των πολιτιστικών δράσεων ως επιτυχέστατο εργαλείο εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων και της επαφής ανάμεσα στον ελληνικό και τον ρωσικό λαό», είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.

Αδελφοποίηση της Λάρισας με την Ανάπα

Ο κ. Αμανατίδης έκανε ειδική αναφορά στις εμπορικές σχέσεις που αναπτύσσονται, αλλά και στην υπογραφή σειράς Μνημονίων μεταξύ αρμόδιων φορέων σε ποικίλους τομείς όπως της Έρευνας και Τεχνολογίας, Ανανεώσιμης Ενέργειας, λέγοντας πως αυτές οι πρακτικές «αποδεικνύουν την ισχυρή βούληση για πραγματικές συνέργειες».

Ο υφυπουργός Εξωτερικών μίλησε για την ιστορία που συνδέει τις δύο χώρες στη βάση της Ορθόδοξης πίστης, αλλά και του πολιτισμού, ενώ αναφέρθηκε και στην επίσκεψη του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, και του προέδρου της Ρωσικής Δούμα στη χώρα μας, λέγοντας πως όλες αυτές οι δράσεις «κατέδειξαν πως υπάρχει ιστορικό βάθος των σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Ρωσίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ