ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Μόσχος και Αθήνα-Piaga Bovlu»: "Γέφυρα" μεταξύ ελληνικού και ρωσικού πολιτισμού
© ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Μόσχος και Αθήνα-Piaga Bovlu»: "Γέφυρα" μεταξύ ελληνικού και ρωσικού πολιτισμού

Το δίγλωσσο βιβλίο «Μόσχος και Αθήνα-Piaga Bovlu» αποτελεί γέφυρα μεταξύ ελληνικού και ρωσικού πολιτισμού, που τιμά το 2016 ως έτος σύσφιξης των φιλικών και δημιουργικών σχέσεων των δύο λαών.

Στην παρουσίαση του βιβλίου «Μόσχος και Αθήνα-Piaga Bovlu», γραμμένο από μαθητές στην ελληνική και τη ρωσική γλώσσα, παραβρέθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Τέρενς Κουίκ.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο κ. Κουίκ είπε ότι το δίγλωσσο βιβλίο αποτελεί «γέφυρα» μεταξύ του ελληνικού και του ρωσικού πολιτισμού, που τιμά το 2016 ως έτος σύσφιξης των φιλικών και δημιουργικών σχέσεων των δύο λαών Ελλάδας και Ρωσίας και συμβάλλει στην περαιτέρω εμβάθυνση των παραδοσιακών σχέσεων φιλίας τους.

Εστιάζοντας περαιτέρω στο περιεχόμενο του βιβλίου, σημείωσε πως έχει πλαστεί από τη συγγραφική έμπνευση και ιστορική έρευνα των μαθητών του Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας της Μόσχας, με την αξιοθαύμαστη χορηγία του δήμου Ασπροπύργου και το Κέντρο Εκμάθησης Ρωσικής Γλώσσας του δήμου, το οποίο και προσφέρθηκε να μεταφράσει το βιβλίο στα ρωσικά, και όλα αυτά με την ένθερμη στήριξη και τον συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού.

Σημειώνεται πως δίγλωσσο βιβλίο συνέγραψαν οι μαθητές του Ελληνικού Σχολείου της Μόσχας και το μετέφρασε το Κέντρο Εκμάθησης Ρωσικής Γλώσσας του δήμου Ασπροπύργου, ο οποίος προέβη και στη δίγλωσση έκδοσή του.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ