ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στα “λευκά” η Ελλάδα
© ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα “λευκά” η Ελλάδα

Με χιόνια, θυελλώδεις ανέμους και τσουχτερό κρύο θα αποχαιρετήσει το 2016 την Ελλάδα. Ο καιρός παρουσίασε επιδείνωση από χθες Τετάρτη με κύρια χαρακτηριστικά τις πυκνές, κατά τόπους, χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές, κυρίως της ανατολικής χώρας, τους θυελλώδεις βοριάδες 8-9 μποφόρ στα πελάγη και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Για σήμερα, Πέμπτη, προβλέπονται χιονοπτώσεις τοπικά πυκνές στην ανατολική και νότια χώρα, καθώς και βορειοανατολικοί άνεμοι  7-9 και πιθανώς 10 μποφόρ στο Αιγαίο. Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και παγετός στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Εξαιτίας της χιονόπτωσης διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήματα λεωφόρων και οδικών αξόνων σε περιοχές της Αττικής, ενώ τους άλλους δρόμους η κυκλοφορία διεξάγεται με μικροπροβλήματα.

Στο μεταξύ, από το πρωί είναι σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου εξαιτίας των ισχυρών βορειοανατολικών ανέμων που φθάνουν κατά τόπους τα 9 με 10 μπορόφ και πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο.

Κλειστό είναι το πορθμείο Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα. Δεν εκτελούνται επίσης τα δρομολόγια των πλοίων σε Καβάλο-Πρίνο, Κεραμωτή-Θάσο, Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη και Ηγουμενίτσα-Λευκίμμη.

Χιόνισε και στο βόρειο Αιγαίο. Στη Λέσβο έχει χιονίσει στα ορεινά ενώ χιονόνερο ρίχνει μέσα στην πόλη της Μυτιλήνης. Χιόνια και στη βόρεια Χίο όπου γίνεται προσπάθεια να παραμείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι. Χιόνια και στα ορεινά της Σάμου. Λόγω των θυελλωδών ανέμων απαγορεύθηκε ο απόπλους των πλοίων από και προς τα νησιά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ