ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Υπουργός Αθλητισμού της Ρωσίας: Αστήρικτες οι αιτιάσεις πως η χώρα επιλέχθηκε παράνομα για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018
© RIA Novosti/Vladimir Fedorenko
ΘΕΜΑ: ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Υπουργός Αθλητισμού της Ρωσίας: Αστήρικτες οι αιτιάσεις πως η χώρα επιλέχθηκε παράνομα για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018

Ο υπουργός Αθλητισμού της Ρωσίας Βιτάλι Μουτκό δήλωσε ότι είναι αστήρικτος ο ισχυρισμός περί ανέντιμης ψηφοφορίας σχετικά με τον τόπο διεξαγωγής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου του 2018, στην οποία κέρδισε η Ρωσία, μεταδίδει το RIA Novosti.

Όπως ανέφερε ο Μουτκό στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για τον απολογισμό του έτους, «Οι δηλώσεις που αναφέρουν ότι η επιλογή των χωρών που φιλοξενούν τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα είναι ανέντιμη, στερούνται οιασδήποτε βάσης». Γίνεται μια προσπάθεια να δημιουργηθεί μια συγκεκριμένη εικόνα της FIFA, να εμφανιστεί ότι είναι ένας διεφθαρμένος οργανισμός και πως δεν έχει λάβει έντιμες αποφάσεις. Δεν είναι όμως έτσι. Στέλνουν δισεκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου, η FIFA συνενώνει πολλές χώρες. Πιο διαφανή οργανισμό, μου είναι δύσκολο να φανταστώ».

Ο υπουργός τόνισε ότι «Όλες αυτές οι κατηγορίες (σ.σ. για διαφθορά στη FIFA) είναι ακατανόητες. Οι βρετανοί συνάδελφοί μας θεωρούν ότι αποτελούν ένα μετρητή της συνείδησης και της τιμής. Στην ψηφοφορία για το Παγκόσμιο Κύπελλο υπέρ τους ψήφισε μόνο ένα άτομο στον πρώτο γύρο. Καταλαβαίνω του Αμερικάνους που έχουν κάποια πίκρα, καθώς αυτοί είχαν χάσει από το Κατάρ για τρεις ψήφους. Τώρα, υπάρχουν (σ.σ. οι επικείμενες) εκλογές στη FIFA (τον Φεβρουάριο του 2016), αλλά για κάποιο λόγο δεν βλέπουμε να προωθείται κάποιος Βρετανός».

Πηγή: www.ria.ru