ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ο Λαβρόφ ελπίζει ότι η εθνική Ρωσίας θα κάνει το μουντιάλ του 2018 ακόμη πιο ωραίο
© Sputnik/Eugene Odinokov
ΘΕΜΑ: ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Λαβρόφ ελπίζει ότι η εθνική Ρωσίας θα κάνει το μουντιάλ του 2018 ακόμη πιο ωραίο

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ εξέφρασε την ελπίδα ότι η ρωσική εθνική ομάδα ποδοσφαίρου ανδρών της χώρας του θα κάνει, με την απόδοσή της, ακόμη πιο ελκυστικά —για τους θεατές —τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 που θα διεξαχθούν στη Ρωσία, μεταδίδει το RIA Novosti.

Τα εγχώρια υλικά μειώνουν το κόστος κατασκευής γηπέδου για το μουντιάλ 2018

Όπως δήλωσε ο κ. Λαβρόφ, «όσον αφορά το ποδόσφαιρο και ειδικά την εθνική μας, πάντοτε ελπίζω. Ελπίζω ότι η εθνική μας ομάδα κατανοεί την ευθύνη που κουβαλά. Η χώρα περιμένει αυτό το πρωτάθλημα, το περιμένουν ακόμη κι εκείνοι που δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για το ποδόσφαιρο, αν και αυτοί είναι ελάχιστοι». Σύμφωνα με τον ίδιο, όλοι, ανεξαιρέτως, αισθάνονται υπερήφανοι μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι.

«Φυσικά θέλουμε να διατηρήσουμε αυτή την καλή φήμη και να διεξάγουμε μια εξίσου εντυπωσιακή διοργάνωση και στο ποδόσφαιρο, την οποία καλείται να κάνει ακόμη πιο ελκυστική με την απόδοσή της η εθνική μας», δήλωσε ο υπουργός.

Το πρώτο, στην ιστορία, μουντιάλ ποδοσφαίρου στη Ρωσία θα διεξαχθεί από 14 Ιουνίου ως 15 Ιουλίου του 2018. Οι αγώνες θα γίνουν στη Μόσχα, στο Καλινινγκράντ, στην Αγία Πετρούπολη, στο Βολγκογκράντ, στο Καζάν, στο Νίζνι Νόβγκοροντ, στη Σαμάρα, στο Σαράνσκ, στο Ροστόφ επί του Ντον, στο Σότσι και στο Εκατερινμπούργκ. Στον θύλακα του Καλινινγκράντ θα διεξαχθούν τέσσερις αγώνες της φάσης των ομίλων.     

Πηγή: www.ria.ru