ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ο Ιτούδης στο Sputnik Express
© Sputnik/Alexey Filippov
ΘΕΜΑ: ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Ιτούδης στο Sputnik Express

Ο Δημήτρης Ιτούδης, ο Έλληνας προπονητής της ομάδας μπάσκετ ΤΣΣΚΑ, μίλησε στην εκπομπή Sputnik Express, η οποία είναι μια παραγωγή του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Sputnik και του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Ερ: Κύριε Ιτούδη, γεια χαρά. Xαίρομαι που είστε εδώ στην πρώτη εκπομπή σήμερα, η οποία έχει την ονομασία Sputnik Express στη Θεσσαλονίκη, στο «Πρακτορείο FM». Θέλουμε από εδώ, από τη Μόσχα, ένα καλωσόρισμα της εκπομπής και δυο λόγια για τη δουλειά σας εδώ ως κορυφαίος προπονητής από την Ελλάδα, ο οποίος κατευθύνει μία από τις κορυφαίες, κατά τη γνώμη τη δική μου τουλάχιστον, ομάδες μπάσκετ στην Ευρώπη.

Απ: Καταρχήν καλησπέρα σας. Ευχαριστώ πολύ για το κάλεσμα. Να ευχηθώ τα καλύτερα στην εκπομπή, να μακροημερεύσει και να ενημερώνει τους ανθρώπους γι' όλα τα γεγονότα, γι' όλα αυτά τα οποία ενδιαφέρουν τον κόσμο, και εύχομαι σ' εσάς και όλους τους συνεργάτες σας να κάνετε μια πολύ καλή εκπομπή. Όσον αφορά τη δουλειά μου εδώ στη Μόσχα, είναι μεγάλη τιμή και ταυτόχρονα είναι μεγάλη ευθύνη, την οποία έχω εγώ και οι συνεργάτες μου προφανώς. Η ΤΣΣΚΑ είναι ένα από τα μεγαλύτερα σωματεία στην Ευρώπη, προσπαθούμε να το διατηρήσουμε σ' αυτό το επίπεδο και πέρυσι αλλά και φέτος ξέχωρα από τις αντιξοότητες που μπορεί να έχει μες τον αθλητισμό γιατί μες στον αθλητισμό είναι δυστυχώς και οι τραυματισμοί τους οποίους είχαμε αρκετούς εμείς φέτος.

Ερ: Μάλιστα. Απ' ό,τι ξέρω υπάρχει κλήρωση που φέρνει αντίπαλη την ΤΣΣΚΑ με τον Ολυμπιακό μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Κάνετε κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία; Πώς τη βλέπετε αυτή την αναμέτρηση;

Απ: Όχι, δεν υπάρχει κλήρωση, είναι έτσι όπως ορίστηκαν οι δυο όμιλοι του top 16. Εμείς είμαστε στον ίδιο όμιλο με τον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ καλή ομάδα, επίσης τα τελευταία χρόνια στην ελίτ των ευρωπαϊκών. Όταν έρθει αυτή η στιγμή να προετοιμαστούμε για το παιχνίδι αυτό, θα μιλήσουμε πιο διεξοδικά, με την έννοια να δούμε πώς θα είναι το ρόστερ το δικό μας και πώς θα είναι το ρόστερ το δικό τους, και γι' αυτό το λόγο ακριβώς, για να δέσω την τελευταία μου απάντηση όσον αφορά τις απουσίες που έχουμε, που είναι δυστυχώς πάρα πολλές.

Ερ: Κόουτς, για τα παιχνίδια αυτά θα ξαναμιλήσουμε σε επόμενη εκπομπή και θα ήθελα οπωσδήποτε να τα ξαναπούμε. Θα ήθελα τώρα όμως το εξής στην πρώτη εκπομπή, έχετε πολλούς φίλους που σας αγαπάνε στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας. Έχετε καταγωγή, ρίζες από εκεί. Τι θα θέλατε να μεταδώσετε μέσα απ' αυτή την πρώτη εκπομπή;

Απ: Να τους πω ένα μεγάλο γεια και όντως έχω γεννηθεί στη Βέροια. Μεγάλωσα  σε ένα χωριό έξω από τη Βέροια, στα Τρίκαλα Ημαθίας, στη Θεσσαλονίκη προφανώς αρκετά χρόνια. Θα ήθελα να τους πω όλους Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά με υγεία, ευημερία, ευτυχία, τύχη επίσης, γιατί όλοι χρειάζονται και την τύχη μέσα σ' όλα αυτά τα οποία συμβαίνουν και να βγουν από το αδιέξοδο όσοι βρίσκονται σ' αυτό όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Ερ: Εγώ σας ευχαριστώ. Θα τα ξαναπούμε σύντομα. Καλή επιτυχία σε εσάς, στο έργο σας και στην ΤΣΣΚΑ, την οποία βλέπουμε και αγαπάμε εδώ πέρα —εγώ τουλάχιστον πάνω από δυο δεκαετίες- το τελευταίο διάστημα. Σας ευχαριστώ.

Απ: Εγώ σας ευχαριστώ.