ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Τα εγχώρια υλικά μειώνουν το κόστος κατασκευής γηπέδου για το μουντιάλ 2018
© Sputnik/Konstantin Chalabov
ΘΕΜΑ: ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τα εγχώρια υλικά μειώνουν το κόστος κατασκευής γηπέδου για το μουντιάλ 2018

Η κατασκευή του γηπέδου στο Νίζνι Νόβγκοροντ- ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου το 2018- θα στοιχίσει λιγότερο εξαιτίας της αντικατάστασης των εισαγόμενων υλικών με ρωσικά, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας Νίζνι Νόβγκοροντ, Βαλέρι Σάντσεφ, στη διάρκεια συνέλευσης.

Ο Σάντσεφ ανέφερε ότι τα ρωσικά υλικά για την κατασκευή του γηπέδου δεν υπολείπονται σε ποιότητα από τα αντίστοιχα δυτικά, και αυτά θα χρησιμοποιηθούν στις εργασίες της εξωτερικής πλευράς του γηπέδου, του εσωτερικού φωτισμού, της ηλεκτροδότησης, των συστημάτων εξαερισμού, θέρμανσης, καθώς και για τον εξοπλισμό των κερκίδων.

Όπως τόνισε, υπάρχει η επιθυμία ευρείας προσέλκυσης βιομηχανιών της περιοχής του Νίζνι Νόβγκοροντ για την αποπεράτωση του έργου και ένα μέρος των υλικών θα είναι εγχώριας παραγωγής, με την προϋπόθεση της διασφάλισης της υψηλής ποιότητας. Ο Σάντσεφ πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν λόγοι ανησυχίας και ότι η αντικατάσταση των εισαγόμενων υλικών έχει πολλαπλά οφέλη, όπως επιπρόσθετες θέσεις εργασίας, φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων, φόρο επί των κερδών των επιχειρήσεων.

Το Νίζνι Νόβγκοροντ θα φιλοξενήσει έξι αγώνες του μουντιάλ του 2018. Τέσσερις της φάσης των ομίλων (18, 21, 24 και 27 Ιουνίου), έναν της φάσης των 16 (1 Ιουλίου) και έναν προημιτελικό (6 Ιουλίου). Οι βασικές εργασίες στο γήπεδο της πόλης προγραμματίζεται να έχουν ολοκληρωθεί ως το τέλος Απριλίου.

Τα τελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος θα διεξαχθούν από 14 Ιουνίου έως και 15 Ιουλίου 2018 σε 12 στάδια, σε 11 πόλεις της Ρωσίας. Στη Μόσχα, Αγία Πετρούπολη, Σαμάρα, στο Καλινινγκράντ, Βολγκογκράντ, Καζάν, Νίζνι Νόβγκοροντ, Σαράνσκ, Ροστόβ επί του Ντον, Σότσι και Εκατερινμπούργκ.

Πηγή: www.ria.ru