ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Το υπουργείο Αθλητισμού της Ρωσίας βράβευσε τη Μαρία Σαράποβα
© Sputnik/Anton Denisov
ΘΕΜΑ: ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το υπουργείο Αθλητισμού της Ρωσίας βράβευσε τη Μαρία Σαράποβα

Βραβείο «για τις υπηρεσίες της στην πατρίδα» απένειμε στη Ρωσίδα πρωταθλήτρια του τένις Μαρία Σαράποβα, ο υπουργός Αθλητισμού της Ρωσίας Βιτάλι Μουτκό.

Η τελετή απονομής διεξήχθη το απόγευμα της Παρασκευής στο υπουργείο Αθλητισμού στη Μόσχα.

Τον Απρίλιο του2012 είχε απονεμηθεί στη Σαράποβα, για τη φιλανθρωπική της δράση, το μετάλλιο του τάγματος «Για τις υπηρεσίες στην Πατρίδα» Β' βαθμού. Επίσης, τον Αύγουστο του ίδιου έτους τής απονεμήθηκε το μετάλλιο «Για υπηρεσίες στην Πατρίδα» Α' βαθμού, για τη μεγάλη της συμβολή στην προώθηση της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού, και τις υψηλές της επιδόσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012, όπου κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο. «Φυσικά, δεν περίμενα ένα τέτοιο βραβείο, πολύ σπάνια έρχομαι στη Μόσχα, γι αυτό όταν μου δόθηκε η δυνατότητα να έρθω για το Κύπελλο της Ομοσπονδίας, πήρα αυτά τα μετάλλια. Το να επιστρέφεις πίσω στη Μόσχα είναι απλώς θαυμάσιο», δήλωσε η Σαράποβα στους δημοσιογράφους.

Η ίδια δεν απάντησε ευθέως στο ερώτημα αν η παρούσα σεζόν θα είναι και η τελευταία της με την Εθνική Ρωσίας. «Ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί. Νιώθω ότι έχω πολλά χρόνια μπροστά μου στο τένις, ενώ σε ό,τι αφορά στο Κύπελλο της Ομοσπονδίας και την επόμενη Ολυμπιάδα στην Ιαπωνία, δεν ξέρω ακόμα. Γι' αυτό τον λόγο θέλω να αγωνιστώ στο Ρίο και μετά βλέπουμε».

Η Σαράποβα εντάχθηκε στην ομάδα της Εθνικής Ρωσίας για να πάρει μέρος στον τελικό του Κυπέλλου Ομοσπονδίας εναντίον της Ολλανδίας, που θα πραγματοποιηθεί στη Μόσχα στις 6-7 Φεβρουαρίου.

Πηγή: www.rian.ru