ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Το Σότσι είναι έτοιμο να φιλοξενήσει και τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες μετά τους χειμερινούς του 2014
© Sputnik/Grigory Sokolov
ΘΕΜΑ: ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το Σότσι είναι έτοιμο να φιλοξενήσει και τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες μετά τους χειμερινούς του 2014

Το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Ρωσία γιόρτασαν την Ημέρα των Xειμερινών Aθλημάτων, ενώ στο Σότσι ξαναθυμήθηκαν τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που είχαν γίνει πριν από δύο χρόνια.

Η παραδοχή της ΔΟΕ και η ολυμπιακή κληρονομιά

Η Ρωσία πρέπει να νοιώθει περήφανη για τη διεξαγωγή των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι. Η φράση αυτή δεν ανήκει σε κάποιους Ρώσους αθλητές ή πολιτικούς, αλλά συνιστά μια παραδοχή της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.
«Είναι απίστευτο αυτό που έκανε η Ρωσία! Συμμετείχα στη διοργάνωση αρκετών Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά μόνο η Ρωσία διοργάνωσε την καλύτερη Ολυμπιάδα στην ιστορία», δήλωσε ο Ζαν Κλοντ Κιλλί, επίτιμο μέλος της ΔΟΕ.

Γιατί να μην γίνουν στη Ρωσία και οι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες;

Ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ρωσίας Αλεξάντρ Ζούκοφ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μελλοντικά σε κάποια πόλη της Ρωσίας, ενδεχομένως και το Σότσι, να διοργανωθούν οι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έχουμε την εμπειρία, έχουμε και τις δυνατότητες».
Ο δήμαρχος του Σότσι Ανατόλι Παχόμοφ επισήμανε ότι η πόλη είναι έτοιμη να διοργανώσει εκ νέου μια παρόμοια παγκόσμια αθλητική εκδήλωση και υπογράμμισε ότι «χάρη στην υλικοτενχική υποδομή που δημιουργήσαμε και τους Ολυμπιακούς Αγώνες που διοργανώσαμε, σήμερα γίναμε ένα ετήσιο θέρετρο, που δέχεται περίπου έξι εκατομμύρια επισκέπτες τον χρόνο».

Πηγή: www.ria.ru