ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Στις 21 Φεβρουαρίου, οι αγώνες «Βερίγγεια-2016»
© Sputnik/ Alexandr Piragis
ΘΕΜΑ: ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Στις 21 Φεβρουαρίου, οι αγώνες «Βερίγγεια-2016»

Στις 21 Φεβρουαρίου στο Πετροπάβλοφσκ της Καμτσάτκα θα ξεκινήσουν τα «Βερίγγεια —2016»,οι ετήσιοι αγώνες σκύλων ελκήθρων. Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθούν δύο αγώνες, οι παιδικοί αγώνες σκύλων με έλκηθρα τύπου «Ντιούλιν» και οι προκριματικοί αγώνες. Οι βασικοί αγώνες θα ξεκινήσουν την 1η Μαρτίου.

Για πρώτη φορά κατά την έναρξη του αγώνα, οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να φωτογραφηθούν με τους σκύλους και να κάνουν μια βόλτα με έλκηθρο. «Οι επισκέπτες θα συμμετάσχουν σε μια ζωντανή και ποικιλόμορφη γιορτή. Πέρυσι, οι επισκέπτες είχαν εκφράσει πολλά παράπονα, επειδή, όπως έλεγαν δεν τους άφηναν να χαϊδεύουν τα σκυλιά, ούτε να τα πλησιάσουν. Φέτος, στο χιονοδρομικό κέντρο «Λεσνάγια», θα υπάρχει ένας ειδικά εξοπλισμένος χώρος, όπου θα μπορεί κάποιος να κάνει έλκηθρο ή snowmobile όπως και να φωτογραφηθεί με τους τετράποδους αθλητές », — αναφέρεται στην ανακοίνωση της υπηρεσίας Τύπου των τοπικών αρχών της περιοχής Καμτσάτκα.

Τα σκυλιά πριν τον αγώνα ελκήθρου σε πάγο στον Κόλπο του Berd στην περιοχή Νοβοσιμπίρσκ

Το βασικό σκέλος των πολυήμερων αγώνων θα ξεκινήσει την 1η Μαρτίου. Η διαδρομή θα είναι η μεγαλύτερη που έχει ορισθεί τα τελευταία 20 χρόνια, αφού, όσοι συμμετάσχουν θα πρέπει να διανύσουν σχεδόν 1.400 χιλιόμετρα, με αφετηρία το Πετροπάβλοσκ της Καμτσάτκα και τέρμα το χωριό Τιλίτσικι στο βόρειο τμήμα της περιοχής.

Οι αγώνες σκύλων ελκήθρων «Βερίγγεια», προσελκύουν κάθε χρόνο ανθρώπους που ασχολούνται με σκύλους αναπαραγωγής και τους αρέσουν οι αγώνες σκύλων ελκήθρων. Εκτός από τους συμμετέχοντες αναβάτες των ελκήθρων, τη διαδρομή ακολουθούν κάθε φορά και εκείνοι που βοηθούν εθελοντικά τους συμμετέχοντες σ' αυτή τη δύσκολη δοκιμασία. Οι εθελοντές βοηθούν τους συμμετέχοντες αθλητές, φροντίζοντας τους σκύλους τους, και, ετοιμάζουν φαγητό γι αυτούς.

Οι πρώτοι αγώνες σκύλων ελκήθρων, πραγματοποιήθηκαν στη χερσόνησο Καμτσάτκα τον Ιανουάριο του 1990, με αποτέλεσμα να γίνουν παράδοση. Παράλληλα, οι αγώνες «Βερίγγεια-91», με μήκος διαδρομής τα 1980 χιλιόμετρα, και «Βερίγγεια-92» με μήκος διαδρομής τα 2.044 χιλιόμετρα, καταγράφηκαν στο Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες, ως η μεγαλύτερη διαδρομή που έγινε στον κόσμο με σκύλους ελκήθρων. Από το 2010, τα Βερίγγεια» έχουν καθιερωθεί ως επίσημη γιορτή στην περιοχή Καμτσάτκα.

Πηγή: www.ria.ru