ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Города-организаторы ЧМ-2018 по футболу в России обрели уникальный фирменный стиль
© FIFA World Cup Russia 2018
ΘΕΜΑ: ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το δικό τους συμβολισμό θα έχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου 2018 οι 11 διοργανώτριες πόλεις

Οι 11 πόλεις που θα διοργανώσουν το παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου του 2018 στη Ρωσία θα έχει η καθεμιά το δικό της μοναδικό συμβολισμό.

Οι πόλεις θα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν σε ολόκληρο τον κόσμο τις πολιτιστικές τους αξίες, τις αρχιτεκτονικές ιδιαιτερότητες και τη φυσική ομορφιά τους. Κατά τη διαδικασία της διαμόρφωσης των πόλεων-διοργανωτριών αξιοποιήθηκαν στοιχεία γνώριμης αστικής αρχιτεκτονικής και μνημείων, εμβλημάτων, καθώς και στοιχεία της χλωρίδας και της πανίδας, χαρακτηριστικά για κάθε πόλη και περιοχή όπου πρόκειται να διεξαχθεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Στα σήματα κατατεθέντα της Μόσχας υπάγονται ο καθεδρικός ναός του Αγίου Βασιλείου και ο Πύργος του Σωτήρος, ενώ την Αγία Πετρούπολη μπορεί να την αναγνωρίσει κανείς από το μνημείο του Πέτρου Α'.

© FIFA World Cup Russia 2018

Το Καλίνινγκραντ αντιπροσωπεύεται από τον καθεδρικό ναό της πόλης, η Σαμάρα από τον πύραυλο "Soyuz", ο οποίος αναπτύχθηκε σε αυτήν την πόλη, το Βολγκογκράντ από το μνημείο της Μητέρας-Πατρίδας, το Καζάν από το μυθολογικό δράκο Ζιλάντ. Το Γεκατερίνμπουργκ μπορεί να το αναγνωρίσει κανείς από τα Ουράλια όρη, το Νίζνι Νόβγκοροντ από το κρεμλίνο της πόλης, το Ροστόφ επί του Ντον από τη μνημειακή του στήλη, το Σότσι από τη Μαύρη Θάλασσα, το Σαράνσκ από το ναό του Αγίου Φίοντορ Ουσακόφ.

Το συγκεκριμένο στοιχείο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην ιστορία της διεξαγωγής των παγκόσμιων πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου. Παλιότερα, οι διοργανώτριες πόλεις διέθεταν μόνο τις επίσημες αφίσες και τα εμβλήματά τους. Το χρονοδιάγραμμα του παγκόσμιου πρωταθλήματος της Ρωσίας παρουσιάστηκε σε ολόκληρο τον κόσμο κατά τη διάρκεια της κλήρωσης για την προκριματική φάση της διοργάνωσης, τον Ιούλιο του 2015, στην Αγία Πετρούπολη.

© FIFA World Cup Russia 2018

«Ο στόχος, τον όποιον επιδιώκουν με τη βοήθεια της ανάπτυξης ενός μοναδικού ύφους για κάθε πόλη η οργανωτική επιτροπή ‘Ρωσία-2018' και η FIFA, είναι να ενισχύσουμε την τουριστική ελκυστικότητα της Ρωσίας, να μιλήσουμε για τις πόλεις και τις μοναδικές τοποθεσίες της μέσω εικόνων, να αναδείξουμε την ανεπανάληπτη ομορφιά της και τη σχέση της με την ιστορία και τις παραδόσεις», ήταν η δήλωση του γενικού διευθυντή της οργανωτικής επιτροπής «Ρωσία-2018», Αλεξέι Σορόκιν, όπως αυτή παρατίθεται στην επίσημη ιστοσελίδα της FIFA. «Είμαστε βέβαιοι ότι οι εντυπώσεις των φιλάθλων της Ρωσίας και των άλλων χωρών από τις διοργανώτριες πόλεις του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος 2018 θα είναι τόσο έντονες όσο και αυτός ο συμβολισμός».

Το πρώτο στην ιστορία παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στη Ρωσία θα λάβει χώρα από τις 14 Ιουνίου ως τις 15 Ιουλίου 2018. Οι αγώνες της διοργάνωσης θα διεξαχθούν στη Μόσχα, το Καλίνινγκραντ, την Αγία Πετρούπολη, το Βολγκογκράντ, το Καζάν, το Νίζνι Νοβγκορόντ, τη Σαμάρα, το Σαράνσκ, το Ροστόφ επί του Ντον, το Σότσι, το Γεκατερινμπούργκ.

Πηγή: www.rsport.ru