ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
“Αμνηστία” για τους αθλητές που αποκλείσθηκαν λόγω χρήσης μελδονίου
© Sputnik/Pavel Lisitsin
ΘΕΜΑ: ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

“Αμνηστία” για τους αθλητές που αποκλείσθηκαν λόγω χρήσης μελδονίου

Σε καθεστώς "αμνηστίας" εισέρχονται προσωρινά όλοι οι ρώσοι αθλητές που αποκλείσθηκαν εξαιτίας χρήσης μελδονίου, μετά την ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντι-Ντόπινγκ (WADA), δήλωσε ο αθλητής — δρομέας Αντρέι Μινζουλίν στο πρακτορείο "R-Sport».

Στην περίπτωση αυτή, ο WADA τόνισε ότι η έρευνα για το μελδόνιο θα συνεχιστεί  και τα συμπεράσματα σχετικά με την επιτρεπόμενη ποσότητα, γίνονται για τα ενδιάμεσα αποτελέσματα των δοκιμών.

Meldonium για τους  πρωταθλητές

"Μέχρι στιγμής σε δείγματα αντιντόπινγκ για μελδόνιο το ποσοστό ανήλθε σε 50/ml στην Γουλσάτ Φασλέντινα, 25/ml στην Κοτλιάροβα, και 20 /ml στον Βοβκ. Τα δείγματα εληφθησαν μεταξύ 23-25 Φεβρουαρίου, έτσι ώστε να πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για τις δικαιολογίες των αθλητών", δήλωσε ο Μινζούλιν.

Το γεγονός ότι οι ρώσοι αθλητές εισέρχονται σε καθεστώς ''αμνηστίας'', ανακοίνωσαν επίσης και οι εκπρόσωποι άλλων αθλητικών ομοσπονδιών.

Την 1 Ιανουαρίου του 2016 ο WADA κατέταξε το μελδόνιο στον κατάλογο των απαγορευμένων ουσιών, τόσο κατά την αγωνιστική περίοδο, όσο και για την υπόλοιπη περίοδο.

Την 1 Ιανουαρίου του 2016 ο WADA κατέταξε το μελδόνιο στον κατάλογο των απαγορευμένων ουσιών, τόσο κατά την αγωνιστική περίοδο, όσο και για την υπόλοιπη περίοδο. Στη διάρκεια αυτής της περιόδου, σε ένα τέστ ντόπινγκ βρέθηκαν θετικοί περίπου σαράντα ρώσοι αθλητές, μεταξύ των οποίων η τεννίστρια Μαρία Σαράποβα, η κολυμβήτρια Γιούλια Εφιμόβα, η αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ Εκατερίνα Μπαμπρόβα και ο σκέϊτερ Πάβελ Κουλίζνικαφ.

Την Τρίτη, ο ρώσος υπουργός Αθλητισμού Βιτάλι Μούτκο εμφανίσθηκε βέβαιος οτι στο εγγύς μέλλον θα λυθεί το θέμα με το μελδόνιο, αποκαλώντας το "φάρμακο-παγίδα".

Πηγή: www.ria.ru