ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Η Μαρία Σαράποβα διεγράφη από τη λίστα των συμμετεχόντων στο «Ρολάν Γκαρός»
© Sputnik/Anton Denisov
ΘΕΜΑ: ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Μαρία Σαράποβα διεγράφη από τη λίστα των συμμετεχόντων στο «Ρολάν Γκαρός»

Η Ρωσίδα τενίστρια Μαρία Σαράποβα, η οποία «πιάστηκε» να έχει κάνει χρήση της απαγορευμένης ουσίας μελδόνιο, αποκλείστηκε από τον κατάλογο των συμμετεχόντων στο γαλλικό πρωτάθλημα ανοικτού τένις, όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

Στην εν λόγω λίστα, στην κορυφή της οποίας βρίσκεται η Αμερικανίδα τενίστρια Σερένα Γουίλιαμς, η Ρωσίδα εμφανιζόταν μέχρι πρότινος στο νούμερο εννέα. Πλέον, ο αριθμός εννέα και το επίθετο της Σαράποβα έχουν αφαιρεθεί από τον κατάλογο. Επισημαίνεται ότι το «Ρολάν Γκαρός» πρόκειται να διεξαχθεί στα τερέν του Παρισιού από τις 22 Μαΐου ως τις 5 Ιουνίου.

Meldonium για τους  πρωταθλητές

Η Σαράποβα, νικήτρια πέντε διοργανώσεων Grand Slam, δήλωσε στις 7 Μαρτίου, στο πλαίσιο ειδικά οργανωμένης συνέντευξης τύπου, ότι ειδοποιήθηκε σχετικά με την ανίχνευση ιχνών μελδονίου στο δείγμα ντόπινγκ που ελήφθη από εκείνην κατά τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα ανοικτού τένις της Αυστραλίας. Από τις 12 Μαρτίου, η Σαράποβα έχει προσωρινά αποσυρθεί.

Την Τετάρτη, η WADA ανακοίνωσε ότι η μικρότερη του ενός μικρογραμμαρίου περιεκτικότητα μελδονίου ανά χιλιόλιτρο στο δείγμα ντόπινγκ ενός αθλητή, από την 1η Μαρτίου 2016, θεωρείται αποδεκτή.

Αργότερα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας τένις της Ρωσίας, Σαμίλ Ταρπίσεφ, δήλωσε στο πρακτορείο R-Sport, ότι η Σαράποβα είναι πιθανό να αμνηστευτεί κι έτσι να μπορέσει να αγωνιστεί στην Ολυμπιάδα του Ρίο ντε Τζανέιρο. Ωστόσο, μόνο η Διεθνής Ομοσπονδία Τένις (ITF) είναι σε θέση να αποφασίσει κάτι τέτοιο.

Πηγή: www.ria.ru