ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ο Βλ. Πούτιν σκόραρε και στο χόκεϊ
© Sputnik/Sergey Guneev
ΘΕΜΑ: ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Βλ. Πούτιν σκόραρε και στο χόκεϊ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πέτυχε ένα γκολ και έδωσε δύο επιτυχημένες ασίστ στη διάρκεια του (ερασιτεχνικού) αγώνα χόκεϊ, που πραγματοποιήθηκε χθες στο Σότσι. Η ομάδα, στη σύνθεση της οποίας έπαιξε ο αρχηγός του κράτους, κέρδισε την αντίπαλη ομάδα με σκορ 9:5.

© Sputnik/Sergey Guneev
Στην ίδια ομάδα που έπαιξε ο Ρώσος πρόεδρος, έπαιξαν και ο υπουργός Αμυνας, Σεργκέϊ Σοϊγκού, καθώς και ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ρωσικού πρωταθλήματος του χόκεϊ, Βγιάτσεσλαβ Φετίσοφ.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει, επανειλημμένα, συμμετάσχει σε αγώνες χόκεϊ. Πέρυσι τον Οκτώβριο ως μέλος της ομάδας "Σβιέζντ", εμφανίσθηκε στον αγωνιστικό χώρο "Σάϊμπα", στο Σότσι την ημέρα των γενεθλίων του και πέτυχε επτά γκολ.

Η ομάδα του χόκεϊ στην οποία έπαιξε ο Ρώσος πρόεδρος, ιδρύθηκε το 2011 με πρωτοβουλία του Πούτιν και με την υποστήριξη των Ρώσων βετεράνων αυτού του αθλήματος. Κύριοι στόχοι της είναι να προσελκύσει ενήλικες Ρώσους στο άθλημα, να διαδώσει το χόκεϊ επί πάγου στη χώρα, και να δημιουργήσει ερασιτεχνική κοινότητα χόκει, ενώνοντας όλες τις περιφέρειες της Ρωσίας.

Πηγή: www.ria.ru