ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Ισινμπάγιεβα θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, εάν αποκλειστούν οι Ρώσοι αθλητές
© Sputnik/Maria Plotnikova
ΘΕΜΑ: ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Ισινμπάγιεβα θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, εάν αποκλειστούν οι Ρώσοι αθλητές

Η δύο φορές Ολυμπιονίκης στο άλμα επί κοντώ Ελένα Ισινμπάγιεβα δήλωσε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη αν δεν επιτραπεί στην εθνική ομάδα στίβου της Ρωσίας να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 που θα πραγματοποιηθούν στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

“Αμνηστία” για τους αθλητές που αποκλείσθηκαν λόγω χρήσης μελδονίου

Τον Νοέμβριο του 2015, η Ανεξάρτητη Επιτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντι-Ντόπινγκ κατηγόρησε τη Ρωσία ότι παραβιάζει τους κανονισμούς του αντι-ντόπινγκ και συνέστησε στη Διεθνή Ομοσπονδία Στίβου (IAAF) να μην επιτρέψει σε Ρώσους αθλητές να συμμετάσχουν σε αγώνες υπό την αιγίδα της, συμπεριλαμβανομένων των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016.

Το Συμβούλιο της IAAF, το οποίο πρέπει να αποφασίσει αν θα επιτρέψει ή όχι την συμμετοχή των ρώσων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα συνεδριάσει στις 17 Ιουνίου στη Βιέννη. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν στο Ρίο ντε Τζανέιρο από 5 — 21 Αύγουστου.

«Αυτή είναι μια άμεση παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πρόκειται για πολιτική διακρίσεων. Σε περίπτωση που ληφθεί αρνητική απόφαση για εμάς, θα προσφύγω στο Διεθνές Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Και είμαι σίγουρη ότι θα κερδίσω. Και φυσικά εξοργίζομαι, καθώς νιώθω αβοήθητη. Το μόνο που μπορώ να κάνω τώρα είναι να προπονούμαι» δήλωσε η Ισινμπάγιεβα.

Η 33χρονη Ισινμπάγιεβα δήλωσε ότι η καριέρα αρκετών νεαρών ρώσων αθλητών μπορεί να καταστραφεί αν δεν τους επιτραπεί να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο. «Τέσσερα χρόνια είναι μεγάλο χρονικό διάστημα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: www.ria.ru