ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Российские гимнасты, завоевавшие золотые медали в командном первенстве среди мужчин на чемпионате Европы по спортивной гимнастике в Берне
© Sputnik/Alexey Filippov
ΘΕΜΑ: ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Θρίαμβος στη Βέρνη: οι ρώσοι γυμναστές πρώτοι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής 2016

Η εθνική ανδρών της Ρωσίας, θριάμβευσε ως πρωταθλήτρια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής 2016 που πραγματοποιήθηκε στην Βέρνη, κατακτώντας τον τίτλο της καλύτερης ομάδας της Ευρώπης, καθώς πήρε άλλα δύο χρυσά, δύο αργυρά και ένα χάλκινο μετάλλιο στα ατομικά αγωνίσματα.

Η πρώτη δοκιμασία για τη ρωσική ομάδα ήταν η υπεράσπιση του τίτλου στο τουρνουά ομάδας. Ένας τέτοιος αριθμός μεταλλίων σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα δεν συγκεντρώνεται κάθε χρόνο, αλλά μετά από κάθε τουρνουά. Για αυτό και οι ρώσοι μετά την επιτυχία που είχαν στη Σόφια το 2014, έπρεπε να κρατήσουν τον τίτλο της καλύτερης ομάδας στην Ευρώπη. Τον στόχο αυτό η εθνική Ρωσίας, τον πέτυχε θαυμάσια, καθώς κατάφερε τελικά να συγκεντρώσει 271,378 βαθμούς στο φινάλε, που είναι ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, δεδομένου ότι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2015 οι Ιάπωνες πήραν το χρυσό με 270.818 βαθμούς.

Στους τελικούς των ορισμένων ειδών ομαδικών αγωνισμάτων, οι ρώσοι αθλητές επίσης έκαναν εντυπωσιακές εμφανίσεις, αφού σε καθένα από τα έξι είδη αγωνισμάτων διεκδικούσαν μετάλλιο, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τις ικανότητες τους. Και ήδη στον πρώτο τελικό στις ασκήσεις εδάφους, στον κουμπαρά της αμάδας μπήκε ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο, που κέρδισε ο Νικήτα Ναγκόρνι.

Στο αγώνισμα των κρίκων ο Αμπλιάζιν κέρδισε το αργυρό μετάλλιο, αλλά, δυστυχώς, το λάθος του στο άλμα επηρέασε αρνητικά την διάθεση του αθλητή.

Και στην συνέχεια ήρθε το τρίτο χρυσό, που κέρδισε αυτή την φόρα ο Νταβίντ Μπελιάσκι στο δίζυγο. Για τον 24χρονο ρώσο αυτό το μετάλλιο που θεωρείται από τα πλέον δύσκολα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ήταν το πρώτο της καριέρας του σε ορισμένα είδη ομαδικών αγωνισμάτων. Σε γενικές γραμμές, Μπελιάσκι έγινε ο ήρωας του τουρνουά, αφού βγήκε τρίτος και στο μονόζυγο.

Επιπλέον, ο ρώσος αθλητής πήρε επίσης και το αργυρό στις ασκήσεις του πλάγιου ίππου. Έτσι η εθνική ομάδα ανδρών της Ρωσίας κέρδισε στην ανεπίσημη γενική κατάταξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με (3 + 2 + 1), ενώ τη δεύτερη θέση μοιράστηκαν οι ομάδες της Αρμενία και της Μεγάλης Βρετανίας με (1 + 2 + 0).

Πηγή: www.ria.ru