ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
7ος Επιδαύριος δρόμος αφιερωμένος στην Άννα Συνοδινού
© ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΘΕΜΑ: ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

7ος Επιδαύριος δρόμος αφιερωμένος στην Άννα Συνοδινού

του ανταποκριτή μας Δημήτρη Μανιατάκου

Αφιερωμένος στην μεγάλη τραγωδό Άννα Συνοδινού θα είναι ο 7ος Επιδαύριος Δρόμος που διοργανώνεται από το δήμο Επιδαύρου, σε συνεργασία με την αντιπεριφέρεια Αργολίδας, την Εφορία Αρχαιοτήτων, την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Αργολίδας και τον ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Προς τιμή της Άννας Συνοδινού θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση το απόγευμα του Σαββάτου 25 Ιουνίου στο αρχαίο στάδιο Επιδαύρου, με ομιλητές, τον λογοτέχνη και κριτικό θεάτρου Κώστα Γεωργουσόπουλο, την ακαδημαϊκό και πρώην Πρόεδρο της Βουλής Άννα Ψαρούδα — Μπενάκη και τον σκηνοθέτη Ηλίας Μαλανδρή, ενώ οι χορωδίες των δήμων Ναυπλίου και Επιδαύρου θα συνοδεύσουν τον Κώστα Μακεδόνα στην ερμηνεία του «Άξιον Εστί».

Αναφορικά με τον αγώνα, θα διεξαχθεί στις 6.30 το απόγευμα την Κυριακή 26 Ιουνίου, με αφετηρία το μικρό θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου και τερματισμό το αρχαίο στάδιο Ασκληπιείου Επιδαύρου, συνολικού μήκους 15 χιλιομέτρων, ενώ φέτος θα διεξαχθούν και ειδικοί αγώνες για περιπατητές 15 και 7 χιλιομέτρων αντίστοιχα, αλλά και για μαθητές.

Η διαδρομή των 15 χιλιομέτρων που θα ακολουθήσουν οι αθλητές ξεκινά ασφάλτινη και στην συνέχεια είναι χωμάτινη, ελαφρώς ανηφορική και περιλαμβάνει πέρασμα από αρχαίο μονοπάτι. Οι δρομείς των 15 χλμ. θα πρέπει να ολοκληρώσουν την προσπάθεια τους μέσα σε διάρκεια 2 ωρών, ενώ οι περιπατητές θα πρέπει να ολοκληρώσουν την προσπάθεια τους σε 3 ώρες.

Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα δρόμου έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο δήμο Επιδαύρου το αργότερο μέχρι την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 και ώρα 13:00.

Στους πρώτους νικητές και νικήτριες θα δοθούν κύπελλα, μετάλλια και διπλώματα. Στους δεύτερους και τρίτους νικητές θα δοθούν μετάλλια και διπλώματα, ενώ όλοι όσοι τερματίσουν θα λάβουν μετάλλια, διπλώματα και αναμνηστικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ