ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ο ρωσικός οργανισμός τουρισμού στο Euro-2016 θα προωθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο-2018
© Sputnik/Maksim Bogodvid
ΘΕΜΑ: ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο ρωσικός οργανισμός τουρισμού στο Euro-2016 θα προωθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο-2018

Ο Ομοσπονδιακός Οργανισμός Τουρισμού  της Ρωσίας (Rostourism) κατά τη διάρκεια του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου στη Γαλλία, θα ξεκινήσει να προωθεί συστηματικά τις τουριστικές ευκαιρίες που θα προσφέρει η Ρωσία, την περίοδο διεξαγωγής του Παγκόσμιου Κυπέλλου της FIFA το 2018, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής διευθυντής του Ομοσπονδιακού  Οργανισμού Τουρισμού Σεργκέι Κορνέγιεφ.

«Δεν θα προβάλλουμε ακριβώς  το παγκόσμιο κύπελλο, αλλά τις ευκαιρίες  που μπορεί να προσφέρει η  Ρωσία στον τομέα του τουρισμού, ως  χώρα που θα φιλοξενήσει  το Παγκόσμιο Κύπελλο, σε  11 πόλεις»,  δήλωσε ο Κορνέγιεφ.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως ανέφερε ο ίδιος,  θα πραγματοποιηθούν διάφορες εκδηλώσεις, θα γίνουν  παρουσιάσεις, και θα υπάρχουν ενημερωτικές πηγές στο διαδίκτυο.  «Προγραμματίζουμε να πραγματοποιήσουμε την πρώτη εκδήλωση  στη Γαλλία, στις 8 Ιουλίου, όταν θα  τελειώνει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, γιατί όλος ο κόσμος τότε θα μιλάει για το πρωτάθλημα που τελείωσε. Και τότε θα μπορούμε να πούμε ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο θα διεξαχθεί στη Ρωσία το 2018 και πως  οι ρωσικές περιφέρειες περιμένουν ξένους τουρίστες. Ελάτε πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο, ελάτε  στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ελάτε μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο»   δήλωσε ο Κορνέγιεφ.

Ο Rostourism  προτίθεται να χρησιμοποιήσει το εμπορικό σήμα «It is time to visit  Russia» για να προωθήσει τουριστικά  τις 11  αυτές περιφέρειες.

«Οι  φίλαθλοι χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Μερικοί έρχονται μόνο για να δουν ποδόσφαιρο. Και ο στόχος μας είναι να  τους δελεάσουμε με κάτι  ώστε να έρθουν και πάλι στη Ρωσία. Για τη δεύτερη κατηγορία των  φιλάθλων το ποδόσφαιρο είναι πρόφαση για να επισκεφθούν την μία ή την άλλη χώρα.  Για την κατηγορία αυτή προτείνουμε  διάφορα τουριστικά πακέτα, διαδρομές σ΄ εκείνες τις περιφέρειες στις οποίες θα διεξαχθούν οι αγώνες. Στόχος μας  σ αυτή τη φάση είναι να παρουσιάσουμε τις τουριστικές δυνατότητες  που έχουν οι πόλεις αυτές. Θέλουμε να δελεάσουμε τον τουρίστα, ώστε  αν έρθει μια φορά να ξανάρθει»,  δήλωσε ο Κορνέγιεφ.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην ιστορία στην Ρωσία, θα διεξαχθεί από 14 Ιουνίου έως 15 Ιουλίου  του2018.  Οι ποδοσφαιρικοί αγώνες  θα  διεξαχθούν στην Μόσχα, το Καλίνινγκραντ, την Αγία πετρούπολη, το Βόλγκογκραντ, το Καζάν, το Νιζνι Νοβγκοροντ, την Σαμάρα, το Σαράνσκ, στο Ροστόβ να Ντονού, στο Σότσι και το Εκατερίνεμπουργκ.

Πηγή: www.ria.ru