ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Διεθνής πόλος έλξης το kite-surf για την Αχαΐα
© ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΘΕΜΑ: ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Διεθνής πόλος έλξης το kite-surf για την Αχαΐα

Στο φετινό kite surf, η συμμετοχή του Ολλανδού Γιούρι Ζουν, προσελκύει το ενδιαφέρον των μελών της αθλητικής κοινότητας της αετοσανίδας.

του Ηλία Κάνιστρα

Ένα θαλάσσιο σπορ, το kite-surf (αετοσανίδα) συμβάλλει σημαντικά τα τελευταία πέντε χρόνια στη ανάδειξη της παραλιακής περιοχής του Φάρου στο Δρέπανο Αχαΐας, αφού κάθε χρόνο συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός αθλητών και επισκεπτών. Μάλιστα στο φετινό kite-surf που θα γίνει στο Δρέπανο στις 25 και 26 Ιουνίου, θα πάρει μέρος ένας σημαντικός αθλητής kite-surf, ο Ολλανδός Γιούρι Ζουν, γεγονός που έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών μελών της αθλητικής κοινότητας της αετοσανίδας. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ — ΜΠΕ ο πρόεδρος του αθλητικού ομίλου αετοσανίδας «Cape Drepano», Αντώνης Σπυρόπουλος, ο Γιούρι Ζουν θα είναι κριτής στο διαγωνιστικό μέρος του φεστιβάλ, ενώ θα κάνει και μια επίδειξη σε όσους βρεθούν στον Φάρο του Δρεπάνου, στις 25 και 26 Ιουνίου.

Επίσης ο Αντώνης Σπυρόπουλος σημειώνει ότι η διοργάνωση του φεστιβάλ στηρίζεται από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το μεγάλο χορηγό, που είναι η εταιρία «ΤΙΤΑΝ», ενώ αναμένεται να πάρουν μέρος πάνω από 100 αθλητές. Ο Φάρος του Δρεπάνου, ο οποίος βρίσκεται περίπου 15 χιλιόμετρα ανατολικά από την Πάτρα, έχει επιλεγεί, διότι επικρατούν ιδανικές καιρικές συνθήκες για kite-surf. Όπως εξηγεί ο Αντώνης Σταυρόπουλος, στην συγκεντρωμένη περιοχή υπάρχει σχεδόν πάντα πυκνότητα και ένταση ανέμων. Γι' αυτό άλλωστε οι φίλοι του kite-surf από την Ελλάδα και το εξωτερικό έρχονται κατά δεκάδες κάθε χρόνο, από τον Μάρτιο έως και τον Οκτώβριο, στον Φάρο Δρεπάνου, διότι θεωρούν πως πρόκειται για μια από τις καλύτερες φυσικές πίστες στην Ευρώπη.

Μάλιστα οι επισκέπτες του φεστιβάλ δίνουν μία δυναμική στην περιοχή ανάμεσα στην Πάτρα και το Αίγιο, αφού δαπανούν χρήματα κατά την διάρκεια της παραμονής του, ενώ επιστρέφοντας στον τόπο διαμονής τους κάνουν γνωστό το Φάρο του Δρεπάνου μέσω των αναρτήσεων τους στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το 5o kite-surf φεστιβάλ διοργανώνεται για 3η συνεχόμενη χρονιά από τον αθλητικό όμιλο αετοσανίδας Cape Drepano και το «No Work Kiteschool» (powered by WBSF). Οι αγώνες, θα περιλαμβάνουν Freestyle ανδρών και γυναικών, Old school, Course (Twin tip και directional), ενώ παράλληλα θα γίνει και το Highest Jump, το οποίο θα πραγματοποιείται καθ' όλη τη διάρκεια του διημέρου σε ειδικά οριοθετημένη περιοχή εκτός του βασικού χώρου αγώνων και μόνο για αθλητές που θα έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους. Παράλληλα, θα υπάρχουν αρκετές εκπλήξεις, τόσο για τους αθλητές, όσο και για τους επισκέπτες, καθώς θα πραγματοποιηθούν πολλές παράλληλες εκδηλώσεις στην ακτή για όλους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ