ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Νυχτερινή ποδηλατοδρομία στη Μόσχα
© Sputnik/Vitaliy Belousov
ΘΕΜΑ: ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Νυχτερινή ποδηλατοδρομία στη Μόσχα

Στην νυχτερινή ποδηλατοδρομία που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Ιουλίου στη Μόσχα, αναμένεται να συμμετάσχουν 10.000 ποδηλατιστές, σύμφωνα με την ανακοίνωση του τμήματος μεταφορών του Δήμου της Μόσχας.

«Το Σάββατο 2 Ιουλίου 2016, θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη νυχτερινή Ποδηλατοδρομία της Μόσχας, σκοπός της οποίας είναι να προωθήσει την ανάτπυξη του δικτύου ποδηλατοδρόμων και την ασφάλεια στους δρόμους. Φέτος, η ποδηλατοδρομία διοργανώνεται στο πλαίσιο του φεστιβάλ Moscow Urban Forum 2016, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην ρωσική πρωτεύουσα από τις 28 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου. Στην ποδηλατοδρομία αναμένεται να συμμετάσχουν 10.000 ποδηλάτες, όπως και οι ρώσοι και ξένοι ομιλητές που θα συμμετάσχουν στον Φόρουμ αστικής ανάπτυξης στην Μόσχα, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι ποδηλάτες θα διανύσουν μια διαδρομή 18 χιλιομέτρων και, αφού διασχίσουν του κεντρικούς δρόμους, θα τερματίσουν στο κέντρο της Μόσχας, όπου θα διοργανωθούν προβολές των καλύτερων ρωσικών ταινιών μικρούς μήκους, ένα παιχνίδι νυχτερινής εξερεύνησης με ποδήλατα,ενώ θα υπάρχουν και άλλες εκπλήξεις. «Η πόλη του Μέλλοντος» θα είναι το κύριο θέμα της διοργάνωσης.

«Η ποδηλατοδρομία της Μόσχας δεν είναι ένας αθλητικός ποδηλατικός αγώνας, η μέση ταχύτητα των ποδηλατιστών δεν θα υπερβαίνει τα 15 χιλιόμετρα την ώρα. Στην ποδηλατοδρομία μπορούν να συμμετάσχουν όλοι όσοι επιθυμούν ανεξαρτήτως ηλικίας και προετοιμασίας. Ο τύπος του ποδηλάτου επίσης δεν έχει σημασία και η μοναδική απαίτηση προς όλους τους ποδηλάτες είναι τα ποδήλατα τους να έχουν φωτά μπροστά και πίσω» επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Στην Μόσχα για το 2016 έχουν προγραμματισθεί τέσσερις ποδηλατοδρομίες, η χειμερινή η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 9 Ιανουαρίου, η πανρωσική στις 29 Μαΐου, η νυχτερινή στις 2 Ιουλίου και μια ακόμη ποδηλατοδρομία η οποία προγραμματίζεται να διοργανωθεί την Ημέρα της πόλης, στις 4 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: www.ria.ru