ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Bikers for BSEC: Πολιτικοί και αθλητές σε motocross στο Σότσι
© Sputnik/Alexey Kudenko
ΘΕΜΑ: ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Bikers for BSEC: Πολιτικοί και αθλητές σε motocross στο Σότσι

Για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί, την Τετάρτη, στο Σότσι, αγώνας Motocross, με την "επωνυμία" Bikers for BSEC, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Επιτροπής Ανωτέρων Υπαλλήλων του Οργανισμού της Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Βασίλι Νγιεμπένζια, ο γενικός γραμματέας Οργανισμού της Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου, Μ.Χρηστίδης και ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού της περιοχής του Κράσνονταρ, Αλεξάντρ Νικίτιν.

Στον αγώνα θα λάβουν μέρος γνωστοί οδηγοί αγώνων motocross της Ρωσίας: η "πιλότος" της ομάδας Yakhnich Motorsport, Αναστάζια Νιφαντόβα, η κάτοχος χάλκινου μεταλλίου στο πρωτάθλημα motocross Ρωσίας, Γιεκατερίνα Ρουτσκόβα και η κάτοχος ασημένιου μετάλλιου στην ίδια κατηγορία, Ιρίνα Γκρίτσκεβιτς.   Τον αγώνα θα διευθύνει ο διεθνής εκπαιδευτής- με πιστοποίηση από το "Διεθνές Σχολείο του Μονάχου της BMW"- «BMW International School Munich», Μιχαήλ Μπιερεστνιέφ.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον οργανισμό Yakhnich Motorsport και θα πραγματοποιηθεί με την τεχνική υποστήριξη της BMW Motorrad. Στόχος της είναι να υποστηρίξει τις πολιτιστικές και οικονομικές σχέσεις των 12 χωρών της Μαύρης Θάλασσας και των νότιων Βαλκανίων και να τις φέρει σε επαφή με την κουλτούρα της οδήγησης με μοτοσικλέτα.

Ο αγώνας motocross θα ξεκινήσει στο Ολυμπιακό Πάρκο στη σχολή μοτοσικλετών ПРТ МОТО. Στο πρόγραμμα του αγώνα περιλαμβάνεται επίσης μία περιήγηση στην αγωνιστική πίστα "Σότσι αβταντρόμ". Στη συνέχεια οι μοτοσικλετιστές θα κατευθυνθούν προς στο ορεινό σύμπλεγμα του Σότσι, και ο τελικός θα πραγματοποιηθεί στο ορεινό θέρετρο "Ρόζα Χούτορ".

Πηγή: www.ria.ru