ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
53ο Ράλλυ Αιγαίου
© Ράλλυ Αιγαίου
ΘΕΜΑ: ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

53ο Ράλλυ Αιγαίου

Για 53η χρονιά πραγματοποιείται από τις 16 έως τις 24 Ιουλίου 2016 το Ράλλυ Αιγαίου, το πιο παλαιό και λαμπρό ιστιοπλοϊκό γεγονός στον ελληνικό θαλάσσιο χώρο.

Το Διεθνές Ιστιοπλοϊκό Ράλλυ Αιγαίου διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ — www.horc.gr) και σε αυτό συμμετέχουν τα μεγαλύτερα ονόματα της ιστιοπλοΐας καθώς και τα καλύτερα σκάφη ανοικτής θαλάσσης.

Με αφετηρία το Φαληρικό όρμο, το Σάββατο 16 Ιουλίου τα σκάφη θα ταξιδέψουν στα νερά του Αιγαίου ώστε να φτάσουν στο ιερό νησί της Πάτμου, τον πρώτο σταθμό του αγώνα, έχοντας διανύσει 150 περίπου ναυτικά μίλια. Την Τρίτη 19 Ιουλίου θα διεξαχθούν στα ανοιχτά της Πάτμου παράκτιες ιστιοδρομίες προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα στο κοινό που θα τις παρακολουθήσει. Την Τετάρτη 20 Ιουλίου τα σκάφη θα αναχωρήσουν με προορισμό τη Μήλο όπου και θα παραμείνουν έως το Σάββατο 23 Ιουλίου. Από εκεί θα χαράξουν βόρεια πορεία προς το Σούνιο για να τερματίσουν κάτω από το ναό του Ποσειδώνα. Σε όλα τα νησιά-σταθμούς, η παραμονή των σκαφών πλαισιώνεται από τοπικές εκδηλώσεις και απονομές βραβείων στους νικητές κάθε ιστιοδρομίας.

Το 53ο Ράλλυ Αιγαίου τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και τουΕλληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Περισσότερες πληροφορίες: www.aegeanrally.gr