ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Έκθεση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 1896
© ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΘΕΜΑ: ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Έκθεση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 1896

Την έκθεση «Ολυμπιακοί Αγώνες 1896: Οι ιστορικές φωτογραφίες του Άλμπερτ Μάγιερ από τις Συλλογές του Μουσείου Μπενάκη, με το βλέμμα της Εύας Νάθενα», παρουσιάζουν Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, το Μουσείο Μπενάκη και η Costa Navarino. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 16 Μαΐου 2016 έως τις 16 Σεπτεμβρίου 2016.

Η έκθεση πραγματοποιείται με αφορμή τη φετινή χρονιά Ολυμπιακών Αγώνων και τα 120 χρόνια από τους πρώτους Αγώνες της σύγχρονης εποχής. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο «Τέχνη & Περιβάλλον» του αεροδρομίου, ο επισκέπτης μπαίνει και περπατά «στο εσωτερικό ενός αεροσκάφους»: 25 λιτές φωτογραφίες με «ζωντανή κίνηση», τοποθετημένες στα φινιστρίνια και στο «πιλοτήριο», ταξιδεύουν τους «επιβάτες» στουςπρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο χρονικό τους και στην Αθήνα του 1896.

Ξεκινώντας από τη Διεθνή Επιτροπή και τον Έλληνα δωρητή και εθνικό ευεργέτη Γεώργιο Αβέρωφ, που φρόντισε για την αναστήλωση του αρχαίου Σταδίου της πόλης με δική του δαπάνη, μέχρι τον Σπύρο Λούη, που ποζάρει στον επίσημο φωτογράφο των αγώνων Άλμπερτ Μάγιερ φορώντας τη φουστανέλα του μετά τη νίκη του στο αγώνισμα του Μαραθωνίου Δρόμου, οι φωτογραφίες «ζωντανεύουν» μέσα από μια ειδική επεξεργασία που δημιουργεί την εντύπωση της ψηφιακής κίνησης των πρωταγωνιστών.

Το φωτογραφικό υλικό του λευκώματος του Μάγιερ φυλάσσεται στα Ιστορικά Αρχεία του Μουσείου Μπενάκη, ενώ τις ιστορικές αυτές στιγμές αναβίωσε με μοναδικό τρόπο η εικαστικός Εύα Νάθενα και οι συνεργάτες της.

Η έκθεση θα βρίσκεται και στη Μεσσηνία, στην Costa Navarino από τις 27 Απριλίου έως και τις 30 Νοεμβρίου 2016.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.aia.gr