ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Οι φίλαθλοι θα μπορούν να πάνε στο Μουντιάλ 2018 στη Ρωσία χωρίς βίζα
© Sputnik/Vladimir Pesnya
ΘΕΜΑ: ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Οι φίλαθλοι θα μπορούν να πάνε στο Μουντιάλ 2018 στη Ρωσία χωρίς βίζα

Το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας της Ρωσίας ενέκρινε νόμο, βάσει του οποίου οι φίλαθλοι του Παγκόσμιου Κυπέλου Ποδοσφαίρου που θα διεξαχθεί το 2018, δεν θα χρειάζονται βίζα εισόδου στην Ρωσία.

Ο φίλαθλος που θα επισκεφθεί την Ρωσία χωρίς βίζα, θα πρέπει να εφοδιασθεί με μια προσωπική κάρτα, τη λεγόμενα Fan-ID (ταυτότητα φιλάθλου). Η Fan-ID θα είναι παρόμοια με εκείνη που χρησιμοποιήθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι. Εκτός από το Fan-ID θα πρέπει να έχει μαζί του «ένα έγκυρο έγγραφο το οποίο θα πιστοποιεί την ταυτότητα του και θα είναι αποδεκτό από τη Ρωσική Ομοσπονδία ως έγκυρο», καθώς και το εισιτήριο του αγώνα που θα παρακολουθήσει ή κάποιο έγγραφο που του παρέχει το δικαίωμα να το παραλάβει.

Города-организаторы ЧМ-2018 по футболу в России обрели уникальный фирменный стиль

Ταυτόχρονα, η είσοδος στην Ρωσία χωρίς βίζα, ξένων που θα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του Παγκοσμίου Κυπέλου 2018, όπως και των αθλητών που περιλαμβάνονται στους καταλόγους της FIFA, θα γίνεται με έκδοση απλής βίζας. Ειδικότερα, τέτοιου είδους βίζες θα εκδίδονται με απόφαση του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, ύστερα από σχετικά αίτημα της οργανωτικής επιτροπής «Ρωσία-2018», σε διάστημα τριών εργάσιμων ημερών. Η διαδικασία αυτή θα ισχύσει έως τις 31 Δεκεμβρίου το 2018.

Την ίδια στιγμή, οι αλλοδαποί, που θα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις αλλά δεν συμμετέχουν στις αθλητικές εκδηλώσεις, θα μπορούν να έρχονται και να φεύγουν από την Ρωσία, με βίζα πολλαπλής χρήσεως, που θα ισχύει για ένα χρόνο και θα μπορεί να ανανεωθεί ύστερα από σχετικό αίτημα της οργανωτικής επιτροπής.

Κατά την διάρκεια του Μουντιάλ οι τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια θα «παγώσουν». Οι φίλαθλοι, οι εθελοντές και τα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στους καταλόγους της FIFA, θα μπορούν να μετακινούνται δωρεάν με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, λεωφορεία, τρόλεϊ, τα δρομολόγια του προαστιακού σιδηροδρόμου που έχουν προορισμό τα γήπεδα, όπως και το μετρό.

Πηγή: www.ria.ru