ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Η “κατάργηση” της βίζας φέρνει περισσότερους από 1 εκατ. τουρίστες στο Μουντιάλ 2018
© Sputnik/Maksim Bogodvid
ΘΕΜΑ: ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η “κατάργηση” της βίζας φέρνει περισσότερους από 1 εκατ. τουρίστες στο Μουντιάλ 2018

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο τουρίστες  αναμένεται να επισκεφθούν την Ρωσία κατά την διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου το 2018, μετά την απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης να επιτρέψει την είσοδο στην χώρα χωρίς βίζα, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα  της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων της Ρωσία (ΑΤΟΡ).

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε τον σχετικό ομοσπονδιακό νόμο, βάσει του οποίου οι ξένοι φίλαθλοι θα μπορούν να ταξιδέψουν στην Ρωσία για να παρακολουθήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο — 2018, όπως και το Κύπελλο Συνομοσπονδιών —2017, χωρίς να χρειαστούν βίζα εισόδου, επιδεικνύοντας απλά το ειδικό «διαβατήριο του φιλάθλου».

«Ο αριθμός του ενός εκατομμυρίου φιλάθλων είναι ενδεικτικός για τις μεγάλες διοργανώσεις των τελευταίων ετών. Συνήθως, στο αριθμό αυτό των φιλάθλων συμπεριλαμβάνονται και οι 24 ομάδες που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και όσοι πηγαίνουν για να υποστηρίξουν  τις εθνικές τους ομάδες στις επόμενες φάσεις του κυπέλλου και φυσικά να παρακολουθήσουν —επί  τη ευκαιρία —τον ημιτελικό και τον τελικό» όπως δηλώνει ο αντιπρόεδρος της ΑΤΟΡ αρμόδιος για τον εγχώριο τουρισμό Αλεξάντρ Κουρνόσοφ. 

Οι φίλαθλοι θα μπορούν να πάνε στο Μουντιάλ 2018 στη Ρωσία χωρίς βίζα

Στα παγκόσμια πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, συμμετέχουν 32 εθνικές ομάδες.

Ο Κουρνόσοφ εκτιμά ότι, αν έρθουν στην Ρωσία περισσότεροι από ένα εκατομμύριο φίλαθλοι, τα έσοδα θα υπερβούν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ιστοσελίδα της ΑΤΟΡ, παρόμοιος ήταν και ο αριθμός των φιλάθλων που είχαν πάει στην Βραζιλία για να παρακολουθήσουν το 2014 το παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου τουρισμού της Βραζιλίας, κατά την διάρκεια του παγκόσμιου πρωταθλήματος την χώρα επισκέφθηκαν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο φίλαθλοι, οι οποίοι ξόδεψαν περίπου 3 δισ. δολάρια.

Ο Κουρνόσοφ εκτιμά ότι στην Ρωσία οι ξένοι φίλαθλοι θα ξοδέψουν λιγότερα, περίπου 1000 με 1500 δολάρια το άτομο.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου θα διεξαχθεί —για πρώτη φορά στην ιστορία του- στην Ρωσία από τις 14 Ιουνίου έως τις 15 Ιουλίου του 2018.  Οι αγώνες θα διεξαχθούν στη Μόσχα, το Καλίνιγκραντ, στην Αγία Πτερούπολη, στο Βόλγκογκραντ, στο Καζάν, στο Νίζνι Νόβγκοραντ, στη Σαμάρα, στο Σαράνσκ  στο Ροστόφ, στο Σότσι και στο Εκατερίνεμπουργκ.

Πηγή: www.ria.ru