ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Η Ισιμπάγιεβα θα ασκήσει έφεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά της απόφασης της ΔΟΕ
© Sputnik/Maria Plotnikova
ΘΕΜΑ: ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Ισιμπάγιεβα θα ασκήσει έφεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά της απόφασης της ΔΟΕ

Η δύο φορές Ολυμπιονίκης στο άλμα επί κοντώ, Γελένα Ισινμπάγεβα, θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο, μετά την απόφαση της εκτελεστικής επιτροπή της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), να μην επιτρέψουν σ' αυτήν καθώς και σε άλλους Ρώσους αθλητές του στίβου να λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς του Ρίο ντε Τζανέιρο, δήλωσε στο πρακτορείο «Р-Спорт» ο προπονητής των αθλητών, Γιεβγένι Τροφίμοφ.

Την Κυριακή, η ΔΟΕ αποφάσισε να δώσει στις διεθνείς αθλητικές ομοσπονδίες το δικαίωμα να επιτρέψουν ή να μην επιτρέψουν στους Ρώσους αθλητές τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Η Διεθνής Ενωση Ομοσπονδιών Κλασικού Αθλητισμού (IAAF) αποφάσισε ήδη στους Ολυμπιακούς του Ρίο να αγωνισθεί μόνο η άλτρια μήκους Ντάρια Κλίσινα, η οποία ζει και προπονείται στις ΗΠΑ.

«Μετά τα όσα συνέβησαν η Λένα θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επειδή αυτή η απόφαση (της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΕ) είναι παράνομη για την ίδια και γι' όλη την ομάδα. Κυρίως όμως έμεινε εκπληκτη από το πώς αντέδρασε η διοίκηση στην απόφαση της ΔΟΕ. Γεγονός είναι ότι σε όλους επικρατεί αμηχανία», δήλωσε ο Τροφίμοφ.

Ο Τροφίμοφ επισήμανε δε, οτι στην παρούσα φάση η Ισινμπάγεβα συνεχίζει την προπόνηση.

Πηγή: www.ria.ru