ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ρίο ημέρα 6η:ένα ασημένιο και τρία χάλκινα κέρδισε η Ρωσία
© Sputnik/Ramil Sitdikov
ΘΕΜΑ: ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ρίο ημέρα 6η:ένα ασημένιο και τρία χάλκινα κέρδισε η Ρωσία

Ένα ασημένιο και τρία χάλκινα βραβεία κέρδισαν οι ρώσοι αθλητές την έκτη ημέρα των 31ων Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο ντε  Τζανέιρο.

Ημέρα των μεταλλίων ήταν η Πέμπτη για την εθνική ομάδα Ρωσίας στην κολύμβηση. Το δεύτερο αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Ρίο, στα  200 μ. κατέκτησε η Γιούλια Εφίμοβα. Πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Γιαπωνέζα Ριε Κανέτο ενώ το χάλκινο κέρδισε η Κινέζα Σι Τζινγκλίν.

© Sputnik/Alexander Vilf

Ο Γιεβγκένι Ρίλοφ παρότι αγωνίσθηκε στα 200 μέτρα ύπτιο στοχεύοντας να πάρει το πρώτο χρυσό στην καριέρα του, πήρε το χάλκινο. 

© Sputnik/Alexander Vilf

Η ρωσίδα αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής, Αλίγια Μουσαφίνα, κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο ατομικό σύνθετο πρόγραμμα, στους αγώνες του Ρίο, συγκεντρώνοντας στον τελικό 58,665 βαθμούς. Το χρυσό κατέκτησε η αμερικανίδα Σιμον Μπάϊλς με 62,198 βαθμούς και το ασημένιο η συμπατριώτισσά της, Αλεξάντρα Ράισμαν με 60,098 βαθμούς. Έτσι, η Μουσταφίνα πέτυχε αυτό που πέτυχε και στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, όπου επίσης ήρθε τρίτη στο πρωτάθλημα και δεύτερη στο τουρνουά ομάδας. 

© Sputnik/Alexey Filippov

Οι ρώσοι αθλητές στην τοξοβολία κέρδισαν το χάλκινο στο ομαδικό. Ο προημιτελικός αγώνας Ρωσίας — Γαλλίας (44:41) ήταν από τους μεγαλύτερους σε διάρκεια. Οι Ρωσίδες Τατιάνα Λαγκουνόβα, Λιουμπόφ Σουτόβα και Βιολέτα Καλαμπόβα πλησίασαν τις αντίπαλους τους εώ το τέλος  του αγώνα, στην τελευταία όμως μονομαχία η Καλαμπόβα ξανακέρδισε στις καθυστερήσεις  σε δύο βολές την Λορεν Ρεμπώ και πέρασε μπροστά. Τα τελευταία 10 δευτερόλεπτα ο αγώνας σταματούσε συνέχεια, καθώς η γαλλίδα αντίπαλος επιτίθετο στην Καλαμπόβα, κερδίζοντας έδαφος, στον ημιτελικό όμως πέρασαν οι Ρωσίδες.

Νικήτριες του ημιτελικού  και των Ολυμπιακών Αγώνων αναδείχθηκαν οι αθλήτριες από την Ρουμανία, ενώ στον αγώνα την τρίτη θέση κατέλαβε η ομάδα της Εσθονίας

Πηγή: ria.ru