ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ρίο, ημέρα 12η με τρία μετάλλια για την εθνική Ρωσίας
© Sputnik/Aleksandr Vilf
ΘΕΜΑ: ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ρίο, ημέρα 12η με τρία μετάλλια για την εθνική Ρωσίας

Η δωδέκατη ημέρα των μεταλλίων στην Ολυμπιάδα 20016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο, μπορεί να θεωρηθεί ως μια «γυναικεία» μέρα για την εθνική Ρωσίας, καθώς οι ρωσίδες αθλήτριες κέρδισαν δύο αργυρά κι ένα χάλκινο.

Δυο αργυρά στον τελικό στην ελεύθερη πάλη γυναικών

Η Βαλέρια Καμπλόβα και η Νατάλια Βορομπιόβα για τους ίδιους δυστυχώς λόγους πήραν μόνο το αργυρό μετάλλιο στο αγώνισμα της πάλης. Η πρώην παγκόσμια πρωταθλήτρια του2014 Καμπλόβα στον τελικό της κατηγορίας των 58 κιλών κέρδιζε με 2-1 την τρεις φορές ολυμπιονίκη ιαπωνέζα Καόρι Ιτγιό, αλλά τα τελευταία δευτερόλεπτα έχασε με 2-3. Η Ιτγιό έγινε η πρώτη στην ιστορία των ολυμπιακών αγώνων τέσσερις φορές πρωταθλήτρια στο αγώνισμα αυτό.

© Sputnik/Aleksandr Vilf

Η ολυμπιονίκης του Λονδίνου Βαραμπιόβα (στην κατηγορία έως τα 69 κιλά) επίσης κέρδιζε στον τελικό την ιαπωνέζα Σάρι Ντασιό(με 2-0) αλλά τις τελευταίες στιγμές του αγώνα έχασε με λαβή της αντιπάλου της. Έτσι η ισοπαλία (2-2) κατέληξε σε ήττα.

Χάλκινο, με τίμημα την υγεία

Η Αναστασία Μπελιάκοβα κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο μπόξ στην κατηγορία των 60 κιλών, αλλά την νίκη της αυτή την εξασφάλισε σε βάρος της υγείας της. Στον ημιτελικό που αγωνίσθηκε με την πρωταθλήτρια κόσμου, την γαλλίδα Εστέλ Μοσσελί, η ρωσίδα τραυματίστηκε στο χέρι της.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/VALDRIN XHEMAJ

Η Μπελιακόβα εγκατέλειψε το ρινγκ συνοδεία γιατρών, ενώ εγκατέλειψε την αίθουσα σε αναπηρικό καροτσάκι. Η ρωσίδα αθλήτρια διακομίστηκε σε νοσοκομείο, όπου διέγνωσαν χτύπημα στον αγκώνα της. Η ήττα της Μπελιακόβα θεωρήθηκε ως τεχνικό νοκάουτ.

Η εθνική Ρωσίας σύμφωνα με τα έως τώρα αποτελέσματα της χθεσινής μέρας, παρέμεινε στην τέταρτη θέση της κατάταξης με 41 μετάλλια (12 χρυσά,14 αργυρά,15 χάλκινα).

Πηγή: www.ria.ru