ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Το CAS δεν επέτρεψε σε ρώσους αθλητές να συμμετάσχουν στην Παραολυμπιάδα του Ρίο
© Sputnik/Vitaly Belousov
ΘΕΜΑ: ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το CAS δεν επέτρεψε σε ρώσους αθλητές να συμμετάσχουν στην Παραολυμπιάδα του Ρίο

Το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS), δεν επέτρεψε στους ρώσους αθλητές να συμμετάσχουν στην Παραολυμπιάδα 2016, που θα πραγματοποιηθεί στο Ρίο ντε Τζανέιρο από τις 7 έως τις 18 Σεπτεμβρίου. 

Δεν έχουμε ανάγκη τα αναβολικά: πώς οι Παραολυμπιονίκες αγωνίζονται για να νικήσουν στους Ολυμπιακούς του Ρίο
Το Διαιτητικό Δικαστήριο απέρριψε τη ρωσική προσφυγή που έγινε με αφορμή τη απόφαση της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (IPS), η οποία νωρίτερα είχε αποκλείσει τους ρώσους αθλητές από τους αγώνες.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ (WADA), με πρόεδρο τον Ρίτσαρντ Μακλάρεν, στις 18 Ιουλίου εξέδωσε ανακοίνωση για το σύστημα του ντόπινγκ κοντρόλ, το οποίο δήθεν λειτουργούσε στην Ρωσία σε κρατικό επίπεδο. Στην εισήγηση, επισημαίνονταν ότι στο διάστημα 2012-2015 εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς 35 θετικά δείγματα των ρώσων παραολυμπιονικών.

Μετά απ' αυτό ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ (WADA), συνέστησε στην Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή (IPS), να αποκλείσει τους ρώσους αθλητές από την Παραολυμπιάδα-2016. Στις 7 Αυγούστου η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή υιοθέτησε την θέση του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ. Η Ρωσική Παραολυμπιακή Επιτροπή υπέβαλλε στη συνέχεια ένσταση.

Η Ρωσία χαρακτήρισε την απόφαση της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής, απάνθρωπη, αισχρή και μικρόψυχη. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ρωσικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, κανένας από τους αθλητές, τα ονόματα των οποίων υπήρχαν στην εισήγηση του Μακλάρεν, δεν συμπεριελήφθη στην σύνθεση της Εθνικής Ρωσίας που θα συμμετείχε στην Παραολυμπιάδα-2016.

Πηγή: www.ria.ru