ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ο Λευτέρης Πετρούνιας στο «Mykonos Run 2016»
© ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
ΘΕΜΑ: ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Λευτέρης Πετρούνιας στο «Mykonos Run 2016»

Με τη συμμετοχή του Ολυμπιονίκη Λευτέρη Πετρούνια και των πρωταθλητών Βασιλική Μιλλούση της ενόργανης γυμναστικής και του Μαραθωνοδρόμου Μιχάλη Καλομοίρη πραγματοποιείται το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου ο αγώνας δρόμου «Mykonos Run 2016» που οργανώνεται στο Νησί των Ανέμων από το Δήμο Μυκόνου με την OutLoudeventservices.

Θα συμμετάσχουν πληθώρα εθελοντών από κατοίκους και επισκέπτες του νησιού που θα τρέξουν σε τρείς διαφορετικές διαδρομές των 5χλμ, 10 χλμ και 800 μέτρων για παιδιά.

Το «Mykonos Run 2016» αποτελεί μια νέα, πρωτότυπη πρωτοβουλία στην οποία ήδη έχουν εξασφαλιστεί πολλές συμμετοχές από μικρούς και μεγάλους, ενώ ανοικτή παραμένει η πρόσκληση και για όσους επιθυμούν να λάβουν μέρος με δήλωση συμμετοχής στο www.mykonosrun.com. Οι τρείς διαδρομές θα έχουν διαφορετικό σημείο εκκίνησης και κοινό τερματισμό μπροστά από το κτίριο του Δημαρχείου. Η διαδρομή των 10χλμ θα έχει θρησκευτικό χαρακτήρα (σύμφωνα με το οδοιπορικό της Παναγίας Τουρλιανής) με σημείο εκκίνησης την Άνω Μερά (δίπλα στο Μοναστήρι), των 5 χλμ θα έχει εκκίνηση τη νέα Μαρίνα και η παιδική διαδρομή των 800 μ. θα κινηθεί στη Χώρα.

Ο Δήμαρχος της Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς δήλωσε για το "Mykonos Run 2016":

«Η ετήσια διοργάνωση του Δήμου Μυκόνου και της Outloudeventservices "Mykonos Run" διοργανώνεται στο τέλος της τουριστικής σεζόν, προεκτείνοντάς την και δίνοντας ταυτόχρονα μια αθλητική νότα υψηλών προδιαγραφών για τη Μύκονο. Ο αθλητισμός όπως και ο πολιτισμός πρέπει να αποτελέσουν πυλώνες εναλλακτικής ανάπτυξης και ταυτόχρονα να συμπληρώσουν ουσιαστικά και αποτελεσματικά το προφίλ του νησιού. Οι μόνιμοι κάτοικοι, αλλά και οι επισκέπτες, συμμετέχοντας μέσα από τις ειδικά σχεδιασμένες διαδρομές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μνημεία, τοποθεσίες και αξιοθέατα. Έτσι ο αθλητισμός θα προσεγγίσει την τοπική ιστορία και την αισθητική. Καλούμε όλους τους κατοίκους να διαδώσουν το πνεύμα της πολύπλευρης προσέγγισης της τουριστικής ανάπτυξης που προωθεί ο Δήμος Μυκόνου».

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, πέρα από τον αθλητικό της χαρακτήρα, έχει και πολυδιάστατη κοινωνική αξία, αφού, σε συνεργασία με τους συνδιοργανωτές και το φιλανθρωπικό οργανισμό «Δεσμός», θα συγκεντρωθούν είδη πρώτης ανάγκης για το Κέντρο Υγείας Μυκόνου και αθλητικός εξοπλισμός για το τμήμα στίβου Μυκόνου για την εκγύμναση των αθλητών.

Παράλληλα, με την υποστήριξη του Lumina Learning Greece και του ασημένιου χορηγού της εκδήλωσης «European Dynamics» θα προσφερθεί και σημαντική υποστήριξη στους τομείς της εκπαίδευσης και της ενδυνάμωσης των νέων και της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας, μέσω συμβουλευτικού κέντρου που θα λειτουργεί την ημέρα εκείνη και θα είναι στη διάθεση των συμμετεχόντων αλλά και όσων άλλων επιθυμούν.

Ειδικά για τους δρομείς προβλέπεται να προσφερθεί δωρεάν η δυνατότητα να «χαρτογραφήσουν» το εργασιακό τους προφίλ και να ανακαλύψουν τη δυναμική τους μέσω του Lumina Learning. Πρόκειται για ένα δώρο αξίας 200 € το οποίο θα προσφερθεί εντελώς δωρεάν, στο πλαίσιο ενδυνάμωσης και εμψύχωσης των νέων σήμερα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ