ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ινφαντίνο: Ευκαιρία για τη FIFA και τη Ρωσία, το Παγκόσμιο Κύπελλο
© Sputnik/Alexander Vilf
ΘΕΜΑ: ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ινφαντίνο: Ευκαιρία για τη FIFA και τη Ρωσία, το Παγκόσμιο Κύπελλο

O πρόεδρος της  FIFA  Τζιάνι Ινφαντίνο (Gianni Infantino) είπε ότι δεν θα εξάγει συμπεράσματα για τη Ρωσία, με βάση τα αποτέλεσμα της εισήγησης  Μακλάρεν (McLaren) και καταδίκασε τις προσπάθειες  που γίνονται για να σαμποτάρουν το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ρωσία, μετέδωσε  το  Associated Press.

Ερωτηθείς σχετικά με την εισήγηση του McLaren, η οποία χρησιμοποιήθηκε για να τεκμηριώσει τον αποκλεισμό  των ρώσων αθλητών από τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο, ο Ινφαντίνο είπε ότι οι αρμοδιότητες του αφορούν μόνο τα θέματα που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο. «Η  εισήγηση του McLaren, δεν είναι δική μου δουλειά για να την κρίνω. Η δική μου αρμοδιότητα ως επικεφαλής της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, σχετίζεται με ζητήματα  που αφορούν στο ποδόσφαιρο, με το ντόπινγκ στο ποδόσφαιρο. Αν υπάρξουν περιπτώσεις ντόπινγκ στο ποδόσφαιρο, τότε τα όργανα της FIFA θα ασχοληθούν μ αυτές», δήλωσε ο Ινφαντίνο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Παγκόσμιο Κύπελλο, είναι μια ευκαιρία για την FIFA και τη Ρωσία να δείξουν ότι εργάζονται προς τη θετική κατεύθυνση. 

«Ας δουλέψουμε με θετικό τρόπο προς αυτή την κατεύθυνση, αντί να προσπαθούμε  να υπονομεύσουμε  το παγκόσμιο πρωτάθλημα»,  δήλωσε ο πρόεδρος της FIFA.

«Όποια αποδεικτικά στοιχεία κι αν βρει ο καθηγητής  McLaren θα τα στείλει στην επιτροπή δεοντολογίας της FIFA», είπε ο Ινφαντίνο, επισημαίνοντας ότι, μέχρι στιγμής, κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί και πως ο ίδιος «δεν θα συμμετάσχει σε οποιεσδήποτε  εικασίες».

Επιπλέον, ο πρόεδρος της FIFA, δήλωσε ότι προτίθεται να συνεχίσει να εργάζεται με τον Ρώσο Υπουργό Αθλητισμού Βιτάλι Μουτκο. «Ο ίδιος (σ.σ. ο Μουτκο)  απ' όσα είμαι σε θέση να κρίνω, κάνει περίφημα τη δουλειά  όσον αφορά την  διοργάνωση του  παγκοσμίου πρωταθλήματος», δήλωσε ο Ινφαντίνο.

Пηγή: www.ria.ru