ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Βλ.Πούτιν: η πολιτική πρέπει να βρίσκεται μακριά από το αντιντόπινγκ
© Sputnik/ Michael Klimentyev
ΘΕΜΑ: ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Βλ.Πούτιν: η πολιτική πρέπει να βρίσκεται μακριά από το αντιντόπινγκ

Η Ρωσία τάσσεται υπέρ της διαφάνειας στους ελέγχους στον χώρο του αθλητισμού, θεωρεί ότι στην καταπολέμηση του ντόπινγκ δεν πρέπει να εμπλέκεται η πολιτική και ότι οι έλεγχοι πρέπει να είναι διαφανείς, δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Όλοι μας θέλουμε να τελειώσει, το συντομότερο δυνατόν, η δύσκολη περίοδος που διανύει στην τρέχουσα φάση ο παγκόσμιος αθλητισμός. Η Ρωσία συνεργάζεται στενά με τους διεθνείς οργανισμούς, ενώ είναι ενεργός η δράση της Ανεξάρτητη Κρατικής Επιτροπής Αντι-Ντόπινγκ. Υποστηρίζουμε τη δημιουργία ενός σαφούς, ισότιμου και απολύτως διαφανούς συστήματος ελέγχου στον χώρο του αθλητισμού. Μεταξύ άλλων στα ζητήματα καταπολέμησης του ντόπινγκ, δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία υποκρισία, δύο μέτρα και δύο σταθμά», δήλωσε ο πρόεδρος Πούτιν στην συνάντηση που είχε χθες με τους Ρώσους Παραολυμπιονίκες.

Ο Ρώσος Πρόεδρος υπογράμμισε ότι οι έλεγχοι αντι-ντόπινγκ, δεν συνιστούν κατασκοπευτικές δραστηριότητες.

«Η δραστηριότητα αυτή με τους αντι-ντόπινγκ ελέγχους σε διεθνές επίπεδο, πρέπει να γίνεται με απόλυτη διαφάνεια. Οι έλεγχοι αυτοί δεν συνιστούν κατασκοπευτικές δραστηριότητες. Τι μπορεί να αποκρύψει κανείς σ' αυτή την περίπτωση; Κάθε έλεγχος θα πρέπει να γίνεται δημόσια, να είναι διαφανής και φανερός», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρώσος Πρόεδρος.

Ο Ρώσος πρόεδρος παρατήρησε ότι οι έλεγχοι πρέπει να είναι φανεροί, ιδιαίτερα όταν αφορούν τους Παραολυμπιακούς αθλητές.

Πηγή: www.ria.ru