ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ο Πούτιν μίλησε για το μέλλον του αθλητισμού μετά τις αποκαλύψεις των χάκερς για την WADA
© Sputnik/Grigoriy Sisoev
ΘΕΜΑ: ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Πούτιν μίλησε για το μέλλον του αθλητισμού μετά τις αποκαλύψεις των χάκερς για την WADA

Ο ρώσος πρόεδρος κάλεσε την διεθνή κοινότητα να επιλύσει το πρόβλημα που σχετίζεται με την συμμετοχή στους αγώνες, αθλητών που παίρνουν απαγορευμένα φαρμακευτικά σκευάσματα κατ' εξαίρεση για θεραπευτικούς λόγους, επειδή σε αντίθετη περίπτωση οι επιτυχίες στον παγκόσμιο αθλητισμό, θα είναι βασικά περιορισμένες για τους αθλητές με «ευπαθή υγεία».

«Βλέπουμε, πόσες άδεις ως προς τους λεγόμενους ιατρικούς δείκτες χρειάζονται να πάρουν αυτή τη στιγμή οι διάφοροι αθλητές. Ασφαλώς είναι έτσι και δεν θα κάνω αυτή τη στιγμή καμία αξιολόγηση. Όμως πρέπει να καταλάβουμε, τι πρέπει να κάνουμε με αυτά τα ζητήματα, διότι διαφορετικά μπορούμε να βρεθούμε αντιμέτωποι, με μια κατάσταση στο προσεχές μέλλον, όπου όλα τα ρεκόρ θα τα σπάνε και όλες τις νίκες θα τις κατακτούν, μόνο άτομα που υποφέρουν, θα έλεγε κανείς από χρόνιες ασθένειες» δήλωσε ο Πούτιν μιλώντας, στο Διεθνές Αθλητικό Φόρουμ «Η Ρωσία είναι αθλητική δύναμη», που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Βλαντίμιρ.

«Είναι σαφές, ότι και αυτοί οι αθλητές πρέπει να προστατευθούν, αλλά όλοι μασ πρέπει να κατανοήσουμε τι πρέπει να κάνουμε με αυτό το θέμα», είπε ο Πούτιν επευφημούμενος από τους παρευρισκόμενους.

Ο ρώσος πρόεδρος δήλωσε επίσης,ότι είναι απαραίτητο να απαλλαγούμε από τις καταχρήσεις του ντόπινγκ και να κάνουμε ότι είναι δυνατόν, για να διασφαλισθεί ο καθαρός αθλητισμός

«ώστε να είναι απόλυτα διαφανής, εκτός πολιτικής και όπως οι ιδέες και οι αξίες του να ενώνουν τις χώρες και τους λαούς».

«Πρέπει να γνωρίζουμε τα πάντα, ποιους ελέγχουν, πως τους ελέγχουν, πότε και με ποια μέσα, ποια είναι τα αποτελέσματα αυτών των ελέγχων και πως χρησιμοποιούνται τα αποτελέσματα αυτά», είπε ο Πούτιν.

Νωρίτερα η ομάδα των χάκερς FancyBears, είχε δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία από την βάση δεδομένων της WADA, που είχε αντλήσει από τους σέρβερ που είχαν παραβιάσει, τα οποία έδειχναν ότι Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ

είχε επιτρέψει σε γνωστούς αθλητές μεταξύ των οποίων οι τενίστες Ραφαέλ Ναντάλ, Σερένα και Βίνους Γουίλιαμς,η γυμνάστρια Σιμόνα Μπάϊλς, οι ποδηλάτες Κρις Φρουμ και Μπρέντλι Γουίκινς, οι μαπσεκτμολίστες Μίλος Τεόντοσιτς και Ελένα Ντέλλε-Ντον, να κάνουν χρήση απαγορευμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων για κατ εξαίρεσιν θεραπευτικούς λόγους.

Πηγή: www.ria.ru