ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο μείωσε κατά εννέα μήνες την ποινή της Σαράποβα
© Sputnik/ A. Denisov
ΘΕΜΑ: ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο μείωσε κατά εννέα μήνες την ποινή της Σαράποβα

Το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS) μείωσε κατά εννέα μήνες, την διάρκεια της ποινής αποκλεισμού της ρωσίδας αθλήτριας Μαρία Σαράποβα, δήλωσε στο «R-Sport» ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Τένις Σαμίλ Ταρπίσεφ.

Έτσι, η ρωσίδα τενίστρια θα μπορέσει να εμφανισθεί και πάλι στην πίστα του τένις στις 26 Απριλίου του 2017.

Ο Ταρπίσεφ δήλωσε, επίσης, πως η θετική απόφαση του δικαστηρίου, οφείλεται στο άμεμπτο κύρος της Σαράποβα. Επισήμανε δε, ότι, η Ρωσική Ομοσπονδία Τένις, προτίθεται να προσκαλέσει την Σαράποβα να συμμετάσχει την επόμενη χρονιά στους αγώνες του Κυπέλλου της Ρωσίας.

Η Σαράποβα είχε αποκλειστεί από τη Διεθνή Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (ITF) για δύο χρόνια, μετά την παραδοχή της ενώπιον των δημοσιογράφων, ότι έκανε χρήση μελδονίου για λόγους υγείας. Η ποινή που της επιβλήθηκε τέθηκε σε ισχύ από τις 26 Ιανουαρίου 2016. ωστόσο η 29χρονη ρωσίδα αθλήτρια άσκησε έφεση, προσφεύγοντας στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS).

Νωρίτερα, πηγή που γνωρίζει τα τεκταινόμενα κατάσταση, δήλωσε στο «R-Sport», ότι η περίοδος της ποινής μπορεί να μειωθεί στο ένα έτος.

Στη διάρκεια της καριέρας της, η Σαράποβα απέσπασε 35 τίτλους στα τουρνουά WTA, από τους οποίους τους πέντε στα τουρνουά Grand Slam, ενώ είχε κερδίσει το αργυρό μετάλλιο στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου.

Πηγή: R-Sport